Sunt nascut in 28 o9 1951 am un stagiu de cotizare de 41 ani {fara armata} asi vrea sa stiu cu cat voi fi penalizat ;deoarece doresc sa ies la pensie ant.partial.Va multumesc
Art.65 (4) Cuantumul pensiei anticipate partiale se stabileste din cuantumul pensiei pentru limita de varsta care s-ar fi cuvenit, prin diminuarea acestuia cu 0,75% pentru fiecare luna de anticipare, pana la indeplinirea conditiilor pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta.
Va puteti pensiona astfel:
-La limita de varsta: Varsta de 65 ani si stagiu de cotizare de 35 ani
-anticipat: la varsta de 60 de ani cu stagiu de cotizare de 43 ani si nu vi se reduce pensia.
-anticipat partial: la varsta de 60 de ani cu stagiu de cotizare de peste 35 ani cu reducerea pensiei. Pentru fiecare luna de pensie anticipata partiala vi se va reduce pensia pe care o veti primi la limita de varsta cu 0,75%. Adica daca va pensionati anticipat partial in octombrie veti avea o reducere a pensiei pana la varsta de 65 ani cu 44,25%.
Varsta pensionare
Mihai42
Buna ziua.
Tatal meu este nascut pe 08.05.1958 si are vechime in munca de 38 ani. Ma interesaza cand s-ar putea pensiona anticipat (eventual partial) si ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata
mystycum
Buna seara,va supun atentiei urmatoarea situatie:tatal meu implineste luna aceasta pe 27 ,63 de ani cu o vechime in munca de 42 ani.As dori sa stiu cand poate ... (vezi toată discuția)