Am o relatie cu o fata de 17 ani si ideea e ca ea ar vrea sa se mute la mine pentru ca parintii ei se poarta nasol cu ea si o pun prea mult la munca prin gospodarie, din cauza asta lipseste si de la scoala cam des.
Intrebarea e daca as lua o la mine pot avea probleme legale din cauza ca n-are inca 18 ani, putem merge undeva unde sa declare ea ca vrea sa se mute ca sa n-am probleme in caz de vreo reclamatie din partea parintilor?
Cat timp singura problema pe care fata o are cu parintii este doar faptul ca i se solicita anumite activitati nu vad nici un motiv pentru care trebuie sa o incurajati in ideea de a parasi domiciliul.
Nu exista nici un motiv pentru care o autoritate sa va sustina ideea si de a " legaliza" convietuirea cu minora.
Inteleg ca diferenta de varsta dintre dvs. si minora este suficient de mare cat sa motivati "parinteste" aceasta idee de a locui cu minora prin sustinerea ei la continuarea scolii.
Personal cred ca plecarea de acasa nu o va conduce decat la un absenteism mai mare la scoala, cu iubitul langa ea numai de scoala nu-i va arde.
Are dreptul de a pleca si degeaba va fac parintii plangere penala.
Sa nu invoce alte aspecte care ar genera probleme serioase.
Spre exemplu, ca sunteti proxenetul ei.
Insa o va audia si pe ea si va da declaratie.
Daca va cheama la politie ar fi bine sa aveti avocat pentru a nu va face sa recunoasteti si ceea ce nu ati facut...