avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Coabitare adult minor de 17ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Coabitare adult minor de 17ani

Am o relatie cu o fata de 17 ani si ideea e ca ea ar vrea sa se mute la mine pentru ca parintii ei se poarta nasol cu ea si o pun prea mult la munca prin gospodarie, din cauza asta lipseste si de la scoala cam des.
Intrebarea e daca as lua o la mine pot avea probleme legale din cauza ca n-are inca 18 ani, putem merge undeva unde sa declare ea ca vrea sa se mute ca sa n-am probleme in caz de vreo reclamatie din partea parintilor?
Nu poate sa se mute fara acordul parintilor.
Cat timp singura problema pe care fata o are cu parintii este doar faptul ca i se solicita anumite activitati nu vad nici un motiv pentru care trebuie sa o incurajati in ideea de a parasi domiciliul.
Nu exista nici un motiv pentru care o autoritate sa va sustina ideea si de a " legaliza" convietuirea cu minora.
Inteleg ca diferenta de varsta dintre dvs. si minora este suficient de mare cat sa motivati "parinteste" aceasta idee de a locui cu minora prin sustinerea ei la continuarea scolii.
Personal cred ca plecarea de acasa nu o va conduce decat la un absenteism mai mare la scoala, cu iubitul langa ea numai de scoala nu-i va arde.
Are dreptul de a pleca si degeaba va fac parintii plangere penala.
Sa nu invoce alte aspecte care ar genera probleme serioase.
Spre exemplu, ca sunteti proxenetul ei.
Insa o va audia si pe ea si va da declaratie.
Daca va cheama la politie ar fi bine sa aveti avocat pentru a nu va face sa recunoasteti si ceea ce nu ati facut...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ma mut cu iubitul la 15 ani legal? Mihaellla1234 Mihaellla1234 Am 14 ani, fac in ianuarie 15 si sunt cu iubitul meu de 1 an , 1 an si ceva.Am întreținut relatii sexuale iar părinții mei au aflat si acestia îmi ... (vezi toată discuția)
Probleme in familie la 16 ani utilizator_nou94 utilizator_nou94 Buna ziua, de curand am vorbit cu o persoana, o fata care are 16 ani.Aceasta are probleme in familie, gen parintii o cearta, o bat din orice motiv, uneori ... (vezi toată discuția)
Vreau sa imi schimb domiciliul la 16 ani ContSters327631 ContSters327631 Mi s-a comunicat de catre cei de la Telefonul Copilului ca la varsta de 16 ani am dreptul sa locuiesc separat de parintii mei, fiind necesar sa depun o ... (vezi toată discuția)