avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de comodat

cum sa procedam pentru un contract de comodat?
sotul meu are pe numele lui doua masini, cand a cumparat-o pe a doua, pe prima i-a dat-o tatalui lui care circula cu ea fara nici un act pe numele lui. tot de pe net am aflat de contractul de comodat. cum sa procedam si cam cat costa un astfel de contract? inca nu vrea sa o treaca pe numele tatalui pentru ca nu are destui bani pentru toate actele care tre schimbate. sau se poate face si altceva ca sa circule cu ea in regula? vreo procura la notar?
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2011
maria_corina29, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 11:32, 2 Octombrie 2011
Depinde pentru ce - bun mobil sau pentru un imobil. Gasiti pe internet plin de modele ori puteti sa contactati un avocat sau notar pentru redactarea unuia.
imi puteti da un raspuns mai detaliat, va rog frumos!
Se incheie un contract de imprumut de folosință, numit și comodat.
Un astfel de model gasiti aici
[ link extern ]

Acest contract poate fi inheiat in fata unui notar sau a unui avocat. Autentificarea contractului de catre notar sau certificarea continutului de un avocat nu este necesara, dar partile o pot face si daca vor sa isi conserve mijloace de proba cu o forta probanta superioara.
Mergeti la notar si faceti contractul de comodat,se face pe orice perioada, si va costa undeva la 40-50 de lai.Va trebuie actele masinii + c.i celor in cauza.Succes
S-a inteles ca e auto, deci bun mobil:)
Puteti incheia un contract de comodat sub semnatura privata ( nu la notar, ci intre dvs.). Sau cu procura la notar, cum vreti. Comodatul e moca. Gasiti modele pe net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura auto pentru bulgaria! Vicktoras Vicktoras Doresc sa plec in concediu cu masina socrului meu in Bulgaria. Imi este necesara procura? Cat costa? (vezi toată discuția)
Contract de comodat ptr. un loc de parcare florincristi florincristi detin un loc de parcare la adp platit, dar am vandut masina si cnf legi se anuleaza contractul incheiat la adp,dar doresc sa inchei un contract de comodat ... (vezi toată discuția)
Acte necesare iesire cu masina tatalui din tara dunhill11 dunhill11 Tatal meu locuieste in alta tara dar masina lui e la mine cu toate actele acesteia. Vreau sa plec din tara dar nu stiu daca am neaparat nevoie de procura sa ... (vezi toată discuția)