avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

Bună ziua. Am lucrat la o firmă de ani de zile care s-a desfinţat, patronul a făcut o nouă firmă, tot acolo lucrez, numai că firma are un alt nume, acum am rupt picioarele, doctorul zice, că nu-mi poate da concediu medical, fiindcă numai de 3 săptămăni lucrez la noua firmă.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 13:42, 2 Octombrie 2011
1. Patronul nu are dreptate.
2. Baza de calcul a indemnizatiei pentru concediu medical este formata si din lunile lucrate la alt loc de munca.
3. Faceti o sesizare urgenta la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care il poate amenda pentru refuz nejustificat de a plati un certificat medical.
4. Contabilul firmei ar trebui sa cunoasca legea.
klari a scris:

Bună ziua. Am lucrat la o firmă de ani de zile care s-a desfinţat, patronul a făcut o nouă firmă, tot acolo lucrez, numai că firma are un alt nume, acum am rupt picioarele, doctorul zice, că nu-mi poate da concediu medical, fiindcă numai de 3 săptămăni lucrez la noua firmă.

Chiar daca lucrati de doar 3 saptamani in aceasta firma,la stabilirea dreptului pentru concediu si indemnizatia de boala se ia in calcul stagiul de cotizare realizat la un alt angajator.
Pentru stabilirea stagiului de cotizare anterior, solicitati fostului patron ,care din cate inteleg este si actualul angajator,sa va elibereze o adeverinta din care sa rezulte achitarea CCIASS si a contributiei pentru accidente de munca si boli profesionale pt. perioada cat ati prestat in prima firma.
Cu acesta adeverinta va prezentati la medic care nu va avea motiv sa mai refuze eliberarea cm.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zi de concediu sau invoire? diablo diablo Buna seara, sunt in situatia urmatoare: - acum 3 zile am ajuns la birou si mi s-a facut rau si dupa o ora am plecat acasa cu acordul sefului de ... (vezi toată discuția)
angajatorul refuza eliberare carte munca c_onorica c_onorica VA ROG SA-MI SPUNETI,IN SITUATIA IN CARE ANGAJATORUL REFUZA ELIBERARE CARTE DE MUNCA. AM NEVOIE DE CARTE DE MUNCA LA DOSARUL DE PENSIE DE BOALA(TBC).AM DOAR ... (vezi toată discuția)
Adeverinta stagiu de cotizare mariacim mariacim Am si eu urmatoarea problema: un salariat care a fost in concediu fara plata 1 an, revine si dupa o saptamana in care lucreaza, intra in concediu paternal de o ... (vezi toată discuția)