avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Plata CAS
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Plata CAS

Sunt pensionar militar pe caz de boala. Am venituri din cedarea folosintei bunurilor pentru care platesc impozit la fisc.CAS Constanta ma are dator cu 12.5oo lei din 2004( Cu majorari si penalizari). rezultate din actele puse la dispozitie de fiscul din Constanta.
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 13:21, 3 Octombrie 2011
SIE a scris:

Sunt pensionar militar pe caz de boala. Am venituri din cedarea folosintei bunurilor pentru care platesc impozit la fisc.CAS Constanta ma are dator cu 12.5oo lei din 2004( Cu majorari si penalizari). rezultate din actele puse la dispozitie de fiscul din Constanta.

Chiar dacu sunteti pensionar, pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor ( adica incasati chirii ) sunteti obligat sa platiti contributie la sistemul de sanatate.
Orice persoana din Romanikk, care realizeaza venituri trebuie sa plateasca aceasta blestemata de contributie. Astia de la sanatate iau bani de la toti fara sa ofere nimic in schimb.
SIE a scris:

Posibil ca acea suma sa fie prescrisa...au trecut mai mult de 5 ani de la data "scadentei"...

Formulati o contestatie la executare, iar instanta se va pronunta pe acest motiv (prescriptia dreptului de a cere executarea silita a dvs.).
Doar daca aveti mai mult de 5 contracte de inchiriere sunteti obligat sa platiti contributia la sanatate in cazul dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificare cas lml lml Buna ziua, tatal meu este pensionar militar si are profit din chirii, plateste impozit pe profit si acum 2 saptamani a primit de la CAS o scrisoare sa ... (vezi toată discuția)
Plata asigurari de sanatate 5,5% cretzustancu cretzustancu Casa judeteana de asigurari de sanatate mi-a trimis o instiintare ca acum 5 ani nu am platit asigurarile de sanatate corespunzatoare veniturilor din ... (vezi toată discuția)
Cass pers activitati independente lore33 lore33 Buna ziua! As dori si eu cateva informatii, am cateva proprietati in inchiere, anul trecut am fost in sistem de forfetare, anul acesta ca am depasit 5 ... (vezi toată discuția)