avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit micro sau macro intreprindere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

micro sau macro intreprindere

Am deschis o firma prin intermediul unei firme specializata in asa ceva.
Ni s-a pus intrebarea pentru ce dorim sa optam : MICRO sau MACRO intreprindere.
Pe noi ne avantajeaza impozitarea sub forma a 16 % din profit.
Asa ca firma respectiva a zis ca ne incadram la MACRO.
De pe net nu am inteles aceasta diferentiere cu micro sau macro , asa ca va rog sa imi spuneti daca ne-a incadrat bine. (am primit diferite pareri de la diversi contabili si experti care se bateau cap in cap)
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:24, 2 Octombrie 2011
E de fapt diferenta la forma de impozitare. La microintreprindere se impoziteaza cifra de afaceri cu 3% (mai sunt cava conditii legate de numarul de personal si de cifra de afaceri pe care le puteti afla din codul fiscal actualizat) iar la firmale normale se impoziteaza profitul cu 16%. Nu e prea edificator folosirea acelui macro.
Cred ca aveti ceva informatii din moment ce ati specificat ca va avantajeaza una din variante. Cel mai bine e sa detaliati putin ce activitate urmeaza sa derulati ca sa putem sa va recomandam si noi pentru ce ar fi mai bine sa optati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere de la micro la intreprindere mica! Camico Camico Va rog, o problema. Daca am 10 angajati, dar nu am cifra de afaceri mai mare de 100000 euro, cum trebuie sa fiu: micro sau mica? Firma plateste impozit pe ... (vezi toată discuția)
Cel mai potrivit sistem de impozitare pentru un restaurant? fadidraghici fadidraghici Buna ziua, Urmeaza sa deschidem un restaurant si incercam sa aflam care este cel mai potrivit sistem de impozitare. Avem nevoie de un SRL cu cod de TVA, ... (vezi toată discuția)
Se mai poate reveni la statutul de micro-intreprindere? neaflo neaflo As vrea sa-mi lamuresc o problema legata de renuntarea si revenirea dupa o perioada la statutul de micro-intreprindere. Odata ce statutul de ... (vezi toată discuția)