avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cel mai potrivit sistem de impozitare pentru un ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cel mai potrivit sistem de impozitare pentru un restaurant?

Buna ziua,

Urmeaza sa deschidem un restaurant si incercam sa aflam care este cel mai potrivit sistem de impozitare.

Avem nevoie de un SRL cu cod de TVA, insa nu stiu daca acesta poate fi microintreprindere sau firma cu impoziti pe profit sau firma cu impozit forfetar.

Care este cea mai buna solutie?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 13:16, 24 Mai 2017
Buna ziua,

In mod evident, este bine sa optati pentru un SRL inregistrat in scop de TVA, deoarece investitia initiala este mare si include, de obicei, TVA.

Puteti ramane microintreprindere, chiar daca sunteti platitor de TVA, insa decizia trebuie sa o luati cu pixul pe hartie si sa calculati cat reprezinta impozitul micro, care se raporteaza la total venituri, dar si cat ar reprezenta impozitul de 16%, care se raporteaza doar la profitul realizat!

Maniera de impozitate introdusa prin Legea 170/ 2016 se aplica doar firmelor platitoare de impozit pe profit si doar in anumite conditii!

In functie de volumul activitatii, veti constata ca vi se potriveste mai bine o anumita varianta, sau alta, insa o afacere matura se va incadra cel mai bine in categoria macro!

Despre obtinerea autorizatiilor de functionare veti gasi informatii utile chiar aici pe forum: www.avocatnet.ro/content/for...

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afacere noua someone_black someone_black Buna ziua, Numele meu este Alexandru in varsta de 20 de ani si impreuna cu un prieten vrem sa ne deschidem o firma de prestari servicii in domeniul IT. Ambii ... (vezi toată discuția)
Cum este mai bine pentru un srl neplatitor de tva maritica2 maritica2 am infiintat un srl neplatitor de tva cum este mai bine sa platesc impozitul pe venit sau pe profit? Lunar urmeaza sa platesc chirie pentru spatiu, un ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza impozitul pe venit si impozitul pe profit ? distribution distribution Buna ziua! Imi puteti explica cum se calculeaza impozitul pe venit, impozitul pe profit si dividendele? Sa luam un exemplu pentru a putea intelege mai ... (vezi toată discuția)