avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale trecere de la micro la intreprindere mica!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

trecere de la micro la intreprindere mica!

Va rog, o problema. Daca am 10 angajati, dar nu am cifra de afaceri mai mare de 100000 euro, cum trebuie sa fiu: micro sau mica? Firma plateste impozit pe profit.

Ce inseamna de fapt intreprindere mica, din pdv. al angajatorului cat si fiscal?
Cu multumiri,
Cami
Cel mai recent răspuns: Camico , utilizator 17:44, 12 Ianuarie 2011
Daca aveti 10 angajati nu puteti sa optati pentru plata impozitului pe microintreprindere.
Va multumesc!
Dar intrebarea mea nu este legata de ce fel de impozit platesc, ci daca trebuie sa devin intreprindere mica (din micro) si daca trebuie sa declar asta la finante.
Nelamurirea mea este legata de indeplinirea simultana a celor doua conditii: numar angajati mai mare ca 9 si cifra de afaceri mai mare de 100000 euro. De ce daca se depaseste doar una dintre ele, devii intreprindere mica?(n-ar trebui ambele conditii simultan?)
Si v-as ruga sa-mi mai spuneti care este diferenta dintre intreprindere mica si macro din punct de vedere al angajatorului, cat si fiscal?
Multumiri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Micro sau macro intreprindere css_romania css_romania Am deschis o firma prin intermediul unei firme specializata in asa ceva. Ni s-a pus intrebarea pentru ce dorim sa optam : MICRO sau MACRO intreprindere. Pe ... (vezi toată discuția)
Situaþii financiare anuale consolidate irina_stirbu2000 irina_stirbu2000 Astept parerea dvs.referitor la ce considerati ca reprezinta de fapt aceste situatii financiare anuale consolidate potrivit carora se stabileste daca o ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl. intrebari dvdalexandru dvdalexandru Buna ziua, In primul rand am fost placut surprins sa vad ca exista si in Romania forumuri bine puse la punct. Felicitari webmasterului. Suntem 2 asociati ... (vezi toată discuția)