avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... conducere sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

conducere sub influenta alcoolului

am condus auto sub influienta alcoolului am fost oprit si la probele biologice alcoolemie a iesit 1,2 , a inceput urmarirea penala si trimiterea in judecata, motivul conducerii a fost faptul ca sotia a lesinat la o petrecere m-am speriat si am plecat cu auto .cum trebuie sa sustin aceasta in instanta ca sa nu imi anuleze permisul ? pot obtine o amenda judiciara ?
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 19:59, 2 Octombrie 2011
Buna seara !
Raportat la imprejurarile de fapt si de drept , completul de judecata este cel care va stabili "pedeapsa" ... eu consider ca nu aveti nicio scuza ( efectele imprudentei dvs. va putea costa mult mai mult , plus pericolul la care au fost expusi ceilalti participanti la trafic ) ... puteti scapa si doar cu amenda administrativa ... nu exista o "reteta magica" pt diminuarea efectelor faptei dvs. ... angajati un aparator bun ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am condus autoturismul fiind sub influenta bauturilor alcoolice adrian91 adrian91 Salut, m-am urcat baut la volan pe 18 iulie si am fost oprit de un echipaj la ora 3:10, am fost la sectie unde mi-a iesit 0.6 in aerul expirat. Am fost dus la ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie de 1.2. cocly cocly buna ziua in luna februarie am fost oprit de politie cu o alcolemie de 0,45 in aierul expirat am fost la spital si mi s-au recoltat probele de sange ....la ... (vezi toată discuția)
Dosar penal alcoolemie la volan georgegeo2014 georgegeo2014 Am avut permisul suspendat pe o perioada de o luna de zile (pt staionare la semafor pe linia de tramvai). Apoi la 3 sapt am condus sub influenta alcoolului ... (vezi toată discuția)