avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna,

As dori sa stiu cum pot divorta si in Romania, dat fiind ca divortul s-a produs in strainatate, acolo unde m-am si casatorit. Din motive care imi sunt straine, nu am putut intra in posesia copiei legalizate a hotararii de divort pentru a transcrie divortul in tara. As putea incerca prin notariat, unde divortul se pronunta intr-o perioada mai scurta? Si la ce notar m-as putea adresa?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 01:38, 6 Octombrie 2011
Hotararile judecatoresti se legalizeaza de instanta care a emis-o. Asa se intampla si in Romania.

Trebuie sa va raspunda, sunteti cetatean european ce naiba.
Fostul sot va minte (desi n-are nici un sens)... Daca cerea primea hotararea privind desfacerea casatoriei...

Incercati prin ambasada Frantei in RO – daca pot fi legalizate acte banuiesc ca aveti sanse sa va ajute si in aceasta problema... Sigur, veti plati taxa consulara si ce mai trebuie platit...

doniam a scris:
Ce va face sa credeti ca o instanta franceza va raspunde unui cetatean roman?

Pana nu incercati nu veti sti... Cautand pe net site-ul instantelor franceze veti gasi si o adresa de mail – si puteti scrie ce problema aveti...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prin notar in franta - procedura recunoscuta in romania ?? onico2003 onico2003 Buna tuturor, Locuiesc in Franta si as dori sa stiu daca procedura de divort semnata in Franta la notar este recunoscuta in Romania ? Specific ca e vorba de ... (vezi toată discuția)
Transcrierea divortului sau alta modalitate mai rapida ralucastroe ralucastroe Buna ziua, Am fost casatorita cu un cetatean egiptean in Emiratele Arabe Unite Casatoria s-a efectuat la amabasada Egiptului in Abu Dhabi. Am transcris ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu un cetatean din maroc - viza pentru franta ioana_d ioana_d Buna ziua, Sunt cetatean roman, in prezent locuiesc in Bucuresti dar peste o luna voi lucra in Franta(in Paris) cu contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)