avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... transcrierea divortului sau alta modalitate mai rapida
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

transcrierea divortului sau alta modalitate mai rapida

Buna ziua,

Am fost casatorita cu un cetatean egiptean in Emiratele Arabe Unite
Casatoria s-a efectuat la amabasada Egiptului in Abu Dhabi.
Am transcris casatoria in Romania.

Am divortat intre timp, tot la ambasada Egiptului.
As dori sa stiu care este procedura de desfacere a casatoriei in Romainia,cea mai rapida metoda as dori sa stiu.
As dori sa mentionaez ca nu mai am nici un fel de contact cu fostul sot.
multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: ContSters232211 , utilizator 23:32, 17 Decembrie 2011
Mergeti cu hotararea de divort tradusa si supralegalizata (nu cred ca Egiptul a aderat la Haga) si o depuneti la starea civila.
Buna seara,
O sa incerc sa va raspund:
Înscrierea divortului pronuntat într-o tara din afara Uniunii Europene, privind un cetatean român, se va face numai dupa ce hotarârea straina, definitiva si irevocabila, a fost recunoscuta de catre tribunalul judetean competent (sau tribunalul municipiului Bucuresti, dupa caz), conform prevederilor art.166 si 170 din Legea nr.105/1992.
Potrivit art.171 din legea susmentionata, cererea de recunoastere a hotararii straine se întocmeste potrivit cerintelor prevazute de legea procedurala româna si va fi însotita de urmatoarele acte:
a) copia hotararii straine;
b) dovada caracterului definitiv al acesteia (
c) copia dovezii de înmanare a citatiei si actului de sesizare, comunicate partii care a fost lipsa în instanta straina sau orice alt act oficial care sa ateste ca citatia si actul de sesizare au fost cunoscute, în timp util, de catre partea împotriva careia s-a dat hotararea (cand este cazul);
Se vor anexa declaratii autentificate ale fostilor soti precizand numele pe care il poarta dupa casatorie, intrucat in hotararea canadiana nu se mentioneaza acest lucru;
Toate actele oficiale straine vor fi supralegalizate (vezi cap.4 si Taxa consulara ) si insotite de traduceri in limba romana. Traducerile în limba româna ale acestora vor fi facute de un traducator autorizat; actele urmeaza procedura supralegalizarii (vezi cap.4); (sunt acceptate traducerile legalizate de notari din Romania); Traducerea în limba româna va fi insotita si de o copie xerox a originalului actului oficial strain.
Durata procedurii variaza in functii de volumul de activitate al tribunalului competent.
Pentru demersurile de recunoastere a sentintei de divort de catre o instanta din România, persoanele interesate pot da procura judiciara unui împuternicit care sa îi reprezinte (vezi cap.3.1 si Taxa consulara ).
Sper sa va fie de folos informatiile.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cetatean egiptean adnana37 adnana37 Casatoria mea s-a incheiat in R.A Egipt la Ministerul de Justitie pentru ca aceasta sa fie valida si la noi in tara. Dupa casatorie Ambasada Romaniei din Cairo ... (vezi toată discuția)
Recunosterea divortului egiptean in romania andreeaciolacu andreeaciolacu Buna ziua, m-am casatorit cu un cetatean egiptean in romania in bucuresti la primaria sector 6 in anul 1998.ultimul meu domiciliu a fost constanta.am plecat ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu un cetatean egiptean in romania. violetacez violetacez Buna ziua! Am si eu intrebare ce acte ii sunt necesare unui cetatean egiptean pt a se casatori in romania, am inteles ca este necesara apostila conventiei de ... (vezi toată discuția)