avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sechestru asigurator si prejudiciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sechestru asigurator si prejudiciu

Buna ziua.Imi cer scuze ca va tot deranjez cu intrebarile mele.A inceput procesul pe fond si avocata mi-a sugerat sa mmerg pe recunoastere la fel cum mi-ati sugerat si fumneavoastra.O sa trebuiasca sa platesc prejudiciul stabilit de ei prin convorbirile telefonice? Care se ridica la 4 miliarde lei vechi.Din convorbirile telefonice as fi carat 33000 de pachete de tigari.Dupa ce am venit acasa de pe arestul politiei Botosani am cerut in instanta sa i-mi schimbe masurile de siguranta.Am reusit sa le schimbam mai putin parasirea tarii.M-am apucat de scoala de soferi profesionista si mi-am infiintat o societate comerciala unde eu sant administrator.Mi-am luat un camion pe aceastra societate se poate pune sechestru pe camion ca sa recupereze prejudiciul adus de mine? Sant obligat sa platesc prejudiciul acela? Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:46, 5 Octombrie 2011
Azi dupa amiaza am fost la un avocat si mi-a spus ca nu poate sa imi puna sechestru pe bunurile societatii eventual numai proprire pe salar.
Atata vreme cat sunteti asociat unic se poate executa orice bun al dvs, inclusiv pe firma.
Probatoriile administrate in cauza ( pe care nu avem cum sa le cunoastem) , coroborate cu recunoasterea despre care vorbiti , sunt de natura de a dovedi vinovatia dvs , deci in aceasta situatie , este posibil , sa beneficiati de reducerea limitelor pedepsei cu 12/3 , conform prevederilor art.320 ind.1 c.pr.pen.
In ce priveste instituirea sechestrului , avocatul dvs , nu are dreptate , el poate fi instituit in sensul descri pana acum.
in cazul in care vrea sa scape de executare, daca nu i s-a pus sechestru pe bunuri, exista multe,, artificii " pe care sunt sigur ca le-ati sugerat si altor clienti, si anume se poate face un contract de imprumut cu o persoana care-l poate investi cu titlu executoriu si care apoi poate sa primeasca bunurile imobile pana la acoperirea sumei imprumutate. Aceasta este o varianta sigura mai ales daca se apeleaza la un executor, insa este de durata(3-4 luni), dar revin cu ideea de a trece partile sociale pe numele sotiei si totodata trecerea bunurilor pe societate.Avand in vedere ca nu s-a facut calculul prejudiciului pentru fiecare dintre inculpati, precum si ceea ce ne-a relatat pe forum si anume un presupus prejudiciu de 4 miliarde(care sincer nu inteleg cum l-au calculat fiindca ar putea fi vorba numai de neplata accizelor la 33000 pachete tigari deci maxim 2 miliarde), suma care va fi contestata de inculpati fiind sigur nevoie de o expertiza judiciara, cred ca are timp sa scape de executare.Si ca o paranteza, sunt contribuabil a acestei tari, ma doare cand vad ca se taie pensiile, ca nu sunt bani la buget, dar stiu sigur ca acest lucru nu se intampla din cauza unora ca el, ci din cauza marilor evazionisti si poate din cauza unei slabe pregatiri la nivelul executivului. In sprijinul celor declarate vreau sa mentionez faptul ca micii evazionisti sunt in toate tarile UE, iar acestia au si ei un aport la viata sociala, facand locuri de munca chiar daca mai vand si ei unele produse la ,,negru", nu declara intregul profit, sau din 10 angajati 5 au carti de munca.
Dupa cum a scris insusi user-ul , se afla in faza de judecata , deci cauza a ajuns in instanta.

Alte discuții în legătură

Contrabanda tigari taviflavi taviflavi Am fost implicat in contrabanda cu tigari { descinderile din 8 februarie 2011} .As vrea sa stiu cum mi-a calculat serviciul investigatii frauda prejudiciul la ... (vezi toată discuția)
Masina confiscata in vama la bulgari colteanu colteanu Am si eu o mare problema si anume, saptamana trecuta, mi-a cerut un prieten masina proprietate personala pentru a merge o zi pana in Turcia ca sa se ... (vezi toată discuția)
Abuz in vama bors?? emanuellen emanuellen Buna ziua,stiti cumva daca Ungaria si-a schimbat legile vamale de la 1 ianuarie??Am vazut la tv.cum confiscau tigarile,cica ai voie sa duci 2 pachete in loc de ... (vezi toată discuția)