avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract comercial - rambursare plati
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract comercial - rambursare plati

Intr-un contract incheiat intre prestator si beneficiar, pentru executarea unui serviciu, cu plata etapizata, se poate stipula returnarea tuturor banilor + penalitati de x%, in cazul in care prestatorul nu incheie lucrarile la termenul stabilit contractual? De asemenea, se poate stipula reducerea pretului final cu x% achitat de beneficiar, pentru fiecare etapa intarziata din partea prestatorului?
Cel mai recent răspuns: ContSters156394 , utilizator 21:50, 2 Octombrie 2011
Teoretic, se poate. Practic este mai greu. Seamănă puțin cu o clauză leonină!
Multumesc pentru raspuns. Daca tot ati introdus in discutie sintagma de "clauza leonina", va rog sa explicati, nu reusesc sa conexez cu situatia actuala. Adica stiu ce presupune clauza leonina in cadrul relatiilor dintre asociatii unei societati comerciale, dar in cazul unui astfel de contract de prestare servicii? De ce considerati ca sunt mai greu de aplicat clauzele despre care am scris mai sus?
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2011
ContSters156394, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intarziere autorizatie construire ankalaura85 ankalaura85 Intr-un contract de prestari servicii beneficiarul este obligat sa obtina autorizatia de construire: aceasta intarzie cam 2 luni de zile apoi beneficiarul ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans ca persoana fizica de la o societate comerciala de prestari servicii Rlsipos Rlsipos Buna ziua, Acum cateva zile am incheiat un contract cu o cu o societate comerciala de prestari servicii. La incheierea contractului am platit un avans. ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri nicol32 nicol32 buna ziua.am incheiat pe data de 26.07.2010 un contract cu firma modern ambient din tulcea pentru inchiderea unui balcon cu termopan.firma are reducere de 35% ... (vezi toată discuția)