buna ziua.am incheiat pe data de 26.07.2010 un contract cu firma modern ambient din tulcea pentru inchiderea unui balcon cu termopan.firma are reducere de 35% din pretul total al lucrarii,dar care nu este stipulata in contract,nu reiese nici din chitanta,nici din factura fiscala ca am beneficiat de aceasta reducere.in contract este stipulat ca "termenul de executie a lucrarilor este de 10 zile lucatoare,incepand cu data semnarii preentului contact".cand am sunat la firma sa intreb daca in cele 10 zile de executie este inclus si montajul la domiciliul clientului,mi s-a raspuns ca cele 10 zle sunt scrise in contract,doar asa ca sa fie scrise,nu se respecta termenul de executie,iar cand am sunat-o pe doamna manager mi-a spus ca cele 10 zile includ si montajul lucrarii si este perioada maxima de execute a lucrarii,am sunat si la atelier sa vad in ce stadiu este lucrarea si mi s-a spus ca pe data de 05.08.2010 sunt programata la montaj.astazi e a 10 a zi lucratoare si nu au venit sa monteze lucrarea.in contract mai este stipulat ca"executantul raspunde de executarea obligatiilor contractuale asumate,in caz contrar fiind obligat la daune interese,astfel 0,2% pe zi pentru perioada cursa din prima zi de intarziere pana la indeplinirea obligatiilor.".as dori,daca se poate,sa-mi explicati si mie daca cele 10zie sunt stipulate in contract trebuie sa se respecte si daca includ si montajul la domiciliul clientului si daca acea reducere de 35% trebuie sa fie cuprinsa in contract,chitanta sau factura fiscala,sa fie scrisa undeva.va multumesc anticipat pentru raspuns si pentru timpul acordat. o zi buna.
1) Termenul de 10 zile este termenul in care dv. trebuie sa aveti lucrarea terminata, asta insemnand montaj si finisare.
2) Reducerea nu trebuie trecuta in contract sau factura.
Acolo se trece pretul total al lucrarii, cu reducerea de 35% deja operata.
bun,am inteles cu termenul de executie. deci,daca astazi nu se temina lucrarea,ceea ce este imposibil,pentru ca sunt necesare 2zile pentru montare si finisare si ei nici pana la aceasta ora nu au sunat si nici nu au venit,pot sa pun in aplicare clauza stipulata in contract cu privire la nerspectarea obligatiilor prestatorului cu 0,2% penalitati pe zi? ce inseamna daune interese?pot renunta si la contract in acest caz? si ei cum imi justifica mie ca eu am beneficiat de reducerea de 35%?
in contract mai este stipulat ca"pretul contractului , este stabilit conform bazei de calcul anexate". nu am anexat la acest contract decat o asa zisa schita a balconului,dar despre calcul nimic.din cate inteleg eu trebuia sa se anexeze o lista cu pretul fiecarui component care alcatuieste balconul in parte sau nu? imi puteti spune ce lege pot invoca pentru termenul de executie a lucrarii,in cazul in care de la firma mi se spune altceva? va multumesc.
obiectul contractului priveste confectionarea si montarea tamplariei din pvc cu geam temoizolant conform dimensiunilor.......stabilite cu beneficiarul la fata locului cu ocazia masuratorilor