avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de custodie ? sau ce tip?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de custodie ? sau ce tip?

intrebare.....ce tip de contract se impune urmatoarei situatii?
o sc care comercializeaza si presteaza servicii de montaj de mobilier, doreste un contract cu o firma producatoare de mobilier in vederea desfacerii produselor. la pretul mobilei nu se aplica niciun adaos, ramanand cel fixat de producator. sc-ul pretinde de la producator cheltuielile de montaj.
se impun 2 contracte ?
Cel mai recent răspuns: luca_claudia72 , utilizator 14:31, 5 Februarie 2010
Contract de prestari servicii. Obiectul este chiar cum ati spus :
-comercializare (probabil la nivel de showroom cu pret de producator)
-servicii auxiliare de manipulare, transport, afisare,montaj-demontaj
Fata de obiect se negociaza pretul contractului, obligatiile partilor si conditiile ca in orice tip de contract.
Nu este importanta valoarea contractului ci conditiile, obligatiile partilor, clauzele care duc, de cele mai multe ori, la litigii ulterioare, asa ca intr-un contract trebuie avuta grija in primul rand de acestea.
un contract de prestari servicii(caci doar asta faceti) in baza caruia dvs facturati firmei producatoare , serviciile de montaj pe care le-ati executat in functie de tarifele utilizate de dvs pt fiecare lucrare .atentie la redactarea contractului ,la conditiile si obligatiile partilor ,termen de executie.este bine sa se specifice in contract sau mai bine intr-o anexa tarifele(preturile) practicate de dvs. pt diverse operatii (pe care dvs le veti inscrie in factura ,ex :cv executat montaj corp bucatarie,cant,pret ,valoare,val TVA,sau cumulate mai multe lucrari pe o anexa ca si un deviz , iar pe factura scrieti doar :cv executat servicii cf anexa.
multumesc pt. ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare anpc pentru retur mobila facuta pe comanda adelaneagoe adelaneagoe Buna seara, cum putem obtine banii platiti in avans pe mobila in conditiile in care s-au produs pagube in timpul montajului mobilierului (deteriorare profunda ... (vezi toată discuția)
Este necesar service? stanbogdan23 stanbogdan23 Daca imi deschid o firma ce comercializeaza jucari pt copii si nu am service pt reparati , dar pot face un contract de colaborare cu o societate care are ... (vezi toată discuția)
Marfa pentru showroom elenaloredana elenaloredana Buna ziua Am rugamintea sa ma ajutati in dilema care o am: firma mea produce obiecte de decor si am oferit o cantitate foarte mare unui colaborator, dar cu un ... (vezi toată discuția)