avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

sotul meu este nascut 1956 august 25 a lucrat in mina 18 ani si 7 lumi in grupa 1 cand se poate pensiona la limita de varsta are 35 de ani vechime.va multumesc ffffff mult dupa noua lege
Cel mai recent răspuns: etaety , utilizator 09:34, 5 Octombrie 2011
cand se poate pensiona la limita de varsta


Noua lege nu a schimbat nimic in cazul barbatilor. Se poate pensiona pentru limita de varsta la implinirea varstei de 61 de ani prin aplicarea reducerii de 4 ani (din 65 ani varsta standard) pentru lucrul in conditii deosebite timp de 18 ani.
Se poate pensiona la 57 de ani, adica in august 2013 daca a fost incadrat in conditii deosebite de munca (fost agrupa I)
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Grupa I si II este asimilata conditiilor deosebite. Locurile de munca din grupa I, prevazute in anexa 2 sunt recunoscute ca locuri de munca in conditii speciale (pentru care reducerea ar fi de 9 ani) numai daca unitatea la care a lucrat se regaseste nominalizata in anexa 3.
MULTUMESC A LUCRAT IN VALEA JIULUI SI LA MOTRU CA ARTIFICIER IN MINA SPER CA IN IN 2013 SA IESE IN SFARSIT PENTRU CA ANUL ASTA TREBUIA SA IESE IN LUNA IANUARIA DAR DUPA NOUA LEGE NI S A RASPUNS CA NU POATE SA IESE
SPER DIN SUFLET SA IESE DIN 2013 AUGUST VA ROG SA IMI SPUNETI DACA IN ACESTE CONDITI VA IESI IN SFARSIT
Cum se numeste unitatea unde a lucrat?

Alte discuții în legătură

Pensionare cu reducerea varstei standard pentru perioada lucrata in conditii deosebite de munca BELDITZOI BELDITZOI Buna ziua Numele meu este Ana Ciobanu.Am o vechime in munca de 33 de ani dintre care 22 de ani in conditii deosebite de munca (grupa I-a si grupa a-II-a) si ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta adynaady adynaady La ce varsta poate iesii tatal meu la pensie?Stagiul de cotizare este 35 de ani din care 17 ani si 11 luni in conditii deosebite (artificier subteran), este ... (vezi toată discuția)
Cerere privind acordarea pensiei pentru limita de varsta respinsa ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna seara am si eu o nelamurire: Numele meu este Toader Dobrita varsta de 55 de ani .An lucrat la CFR 20 de ani vechime la care mi s-a adaugat 9 ani si 4 ... (vezi toată discuția)