Buna ziua !
va expun urmatorul caz:
Exista 5 frati A,B,C,D,E. Parintii lasa prin testament un teren intravilan (casa si curte mai mare) numai la 3 frati A,B,C. La moartea parintilor, unul dintre frati (A) isi face act de proprietate pe terenul care ii revine si isi construieste casa pe acesta, in schimb ceilalti doi ( B si C) nu fac nici un act si domiciliaza in continuare in casa parinteasca si nici nu s-au casatorit. In 2005 moare unul dintre acesti doi frati(B)
Anul urmator mortii, C merge la sectia fiinanciara sa plateasca impozitul si stupoare !!! in acte apare numele lui A.
Trebuie sa mentionez ca impozitul fost platit ani intregi pe numele lui B ( asa figura la taxe si impozite)
A isi facuse succesiunea pe partea celor doi frati, declarandu-se unica mostenitoare a lul B.
C anunta ceilalti frati adica pe D si E despre ce se intimpla si actioneaza in judecata pentru anularea certificatului de mostenitor si castiga fiecare proces si recurs .D si E il sustin pe C in aflarea tututror informatiilor necesare( mersul la arhivele statului pentru obtinerea unei copii dupa testament, etc)
In sfarsit ... anul acesta C cheama la succesiune pe toti fratii prin tribunal iar A nu se prezinta absolut deloc dupa ce a fost chemata in nenumarate rinduri.
Credeti ca D si E au sanse de castig , adica sa obtina o parte din terenul lui B , fratele decedat?
Sper ca intelegeti.:stunned:
Ceilalti mostenitori pot solicita reducerea testamentului in limita cotitati disponibile, iar faptul ca A nu se prezinta nu impiedica, daca este legal citat, desfasurare procesului.Oricun fiind un caz complicat ca sugerez sa consultati un avocat care sa si studieze actele de care faceti vorbire pentru a evalua corect sansele in proces.