avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea ilegala a unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea ilegala a unui teren

Buna . Ma numesc George . Pentru inceput tin sa mentionez ca provin dintr-o familie formata din 6 persoane ,iar tata este decedat . In satul parintesc avem ramas de la tata un teren extravilan ,pe care am observat cu stupoare ca se construieste o cabana . Facand cercetari am descoperit ca persoana care construieste a inselat-o pe mama pentru a vinde terenul. Au fost la primarie si notar ,unde au spus ca batrana este singura , si nu mai are alte rude,fii. Data de pe contract e cam tarzie . 2008. Dar impozitul pe teren tot batranei ii vine . Crede-ti ca exista vre-o sansa de recuperare a terenului?
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 08:30, 22 Martie 2015
Ati dezbatut succesiunea dupa tata? Adica ati fost la un birou notarial, aveti certificat de mostenitor?
Nu am dezbatut nici o succesiune . Nustim ce sa facem si cum sa procedam, si daca avem vre-o sansa sa ne recuperam terenul. Cumparatorul are act de vanzare cumparare la notariat, doar ca ne-au omis pe noi, Fii. Ce sfat mi-ati da ?
Rezolvarea este simpla, dar cere niscai parale si ceva timp.
Va trebui sa va angajati un avocat, apoi veti ataca in instanta certificatul de mostenitor al mamei si pe cale de consecinta se va anula si actul de vanzare-cumparare.
Nu va ascund ca instanta poate sa sesizeze parchetul, mama d-voastra putand fi acuzata de fapte penale.
Dar rezultatul final este cel pe care vi l-am zis, va luati pamantul inapoi!
De unde-si va lua cumparatorul banii pe care i-ar fi dat mamei, nu-i treaba d-voastra!
Multumesc . Voi lua in considerare sfatul Dvs .
Eu va spun sa mergeti intai la un avopcat cu toate actele, inclusiv acel contract si sa va dea o evaluare si posibile cai. Apoi va sfatuiti, vedeti costuri, sanse si luati o decizie. Personal, nu inteleg de ce ati dori un teren pe care nu il folositi... nu stiu nici ce bani a primit mama, daca a primit, ca sa vezi minune de contracte in practica in care pretul trecut e exorbitant, asa incat e mai oneros sa-l desfaci decat sa-l confirmi.

Alte discuții în legătură

Impozit pamant mesimfora mesimfora Bunicul meu a cumparat in tineretea lui ceva pamant intr-o comuna. Dupa moartea lui, pe titlu de proprietate apar cei 5 copii ai lui, unul dintre ei fiind ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Parcela pamant Bogdanstefan1985 Bogdanstefan1985 Buna ziua...Sunt interesat de o lamurire in privinta cu o bucata de pamant. Exista 4 frati si mama lor.....cum trebuie sa se procedeze pentru ca unul din ... (vezi toată discuția)