avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea ilegala a unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea ilegala a unui teren

Buna . Ma numesc George . Pentru inceput tin sa mentionez ca provin dintr-o familie formata din 6 persoane ,iar tata este decedat . In satul parintesc avem ramas de la tata un teren extravilan ,pe care am observat cu stupoare ca se construieste o cabana . Facand cercetari am descoperit ca persoana care construieste a inselat-o pe mama pentru a vinde terenul. Au fost la primarie si notar ,unde au spus ca batrana este singura , si nu mai are alte rude,fii. Data de pe contract e cam tarzie . 2008. Dar impozitul pe teren tot batranei ii vine . Crede-ti ca exista vre-o sansa de recuperare a terenului?
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 08:30, 22 Martie 2015
@avill
Il cere acel teren, ca-i folosit, ca-i nefolosit, ca are sau n-are valoare, pt. ca are dreptul la o parte din acel teren!
Ce e asa greu de inteles?!

DlGoe a scris:

Il cere acel teren, ca-i folosit, ca-i nefolosit, ca are sau n-are valoare, pt. ca are dreptul la o parte din acel teren!

Are dreptul doar dacă el împreună cu ceilalți frați au aceeptat, chiar și tacit moștenirea.
Din ceea ce s-a spus aici îmi pare că frații nu prea au făcut nimic în ceea ce privește acel teren.

Trebuie văzut certificatul de moștenitor am mamei. Tare mi se pare că acolo fiii au calitatea de renunțători.

Sau ar mai fi și varianta ca acel teren să fie bun propriu al mamei.

Deci, să nu ne grăbim cu desființarea unui contract autentic încheiat la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pamant mesimfora mesimfora Bunicul meu a cumparat in tineretea lui ceva pamant intr-o comuna. Dupa moartea lui, pe titlu de proprietate apar cei 5 copii ai lui, unul dintre ei fiind ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Parcela pamant Bogdanstefan1985 Bogdanstefan1985 Buna ziua...Sunt interesat de o lamurire in privinta cu o bucata de pamant. Exista 4 frati si mama lor.....cum trebuie sa se procedeze pentru ca unul din ... (vezi toată discuția)