Bunicul meu a cumparat in tineretea lui ceva pamant intr-o comuna. Dupa moartea lui, pe titlu de proprietate apar cei 5 copii ai lui, unul dintre ei fiind mama mea, de asemenea decedata de acum 10 ani. Ei bine, primaria acelei comune imi trimite de cateva luni la scoala unde lucrez, deci nu la domiciliu, ca doar eu nu locuiesc intr-o scoala, scrisori peste scrisori sa platesc impozitul pe pamant. Hartiile sunt scrise la calculator, dar se adauga de mana cu pixul numele meu si cota de 1/2. Ce inseamna aceasta cota? Ieri, scoala , de aceasta data nu eu, ci institutia, somatie pt poprire pe venituri, pe salariu. Este legal sa-mi retina acea suma din salariu?
Nu toate actele emise de o institutie, fie ea primarie, sunt legale :) E ca la pescuit, incearca.
Pe de alta parte, s-a dezbatut succesiunea dupa bunicul matern?
S-a dezbatut succesiunea dupa mama d-voastra?
Cati copii a avut mama d-voastra?
1/2, scris cu pixul poate insemna multe, nu sunt ghicitor.
Dar daca-mi raspundeti la intrebari, cine stie, sontac-sontac o lamurim.
Dupa bunicul nu stiu. Dupa mama da, s-a dezbatut numai apartamentul nostru. Pamantul ala nu a fost mentionat, nu stim unde e, n-am fost niciodata in comuna aia, am fost oameni de asfalt, patrunjelul s-a luat numai din piata. Tatal meu traieste. Mai am o sora care locuieste de 15 ani in alta tara.
M-am lamurit! Ignorati ,,mesajele"! Chiar daca pe ele este scris cu pixul numele d-voastra :)
Daca le-ati raspunde celor de la primarie le-ati usura munca. Lasati-i sa-i gaseasc singuri pe proprietari terenului!
Deci exista vreun act in care apare cota dv. de mostenitor dupa mama. Cam cat?
Ca ati perfectat actele sau nu, tot a dv. e raspunderea.
Faceti adresa catre primarie pentru ridicarea popririi (poprirea se face prin executor, nu prea inteleg ce au facut ei...) si cautati terenul, cine-l detine, instrainati-l etc. pentru ca sa incheiati povestea.
Dupa bunicul meu nu s-a facut succesiunea. Nu exista nicaieri in lumea asta un act in care sa se scrie : Cutarescu Viorica detine 1, 20, 2000 de mp sau 200 de ha de pamant.
Ignor scrisorile. Bun. Si se poate sa imi retina din salariu plata acelui impozit?