avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impozit pamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impozit pamant

Bunicul meu a cumparat in tineretea lui ceva pamant intr-o comuna. Dupa moartea lui, pe titlu de proprietate apar cei 5 copii ai lui, unul dintre ei fiind mama mea, de asemenea decedata de acum 10 ani. Ei bine, primaria acelei comune imi trimite de cateva luni la scoala unde lucrez, deci nu la domiciliu, ca doar eu nu locuiesc intr-o scoala, scrisori peste scrisori sa platesc impozitul pe pamant. Hartiile sunt scrise la calculator, dar se adauga de mana cu pixul numele meu si cota de 1/2. Ce inseamna aceasta cota? Ieri, scoala , de aceasta data nu eu, ci institutia, somatie pt poprire pe venituri, pe salariu. Este legal sa-mi retina acea suma din salariu?
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 20:12, 27 Iunie 2014
@mesimfora
D-voastra aveti dreptate!Am inteles, in certificatul de mostenitor care vi s-a eliberat dupa dezbaterea succesiunii in urma decesului mamei d-voastra nu este trecut terenul cu pricina, deci n-aveti nici in clin, nici in maneca cu el!
Daca terenul ar avea vreo valoare de piata mare, ar trebui sa solicitati un supliment la certificatul de mostenitor, asa ati avea partea d-voastra din teren.
Asa, lasati-i sa se agite.
Cine sa va retina din salariu?! Primaria?! V-a explicat @avill cine va poate executa.
@avill
Ok, am inteles unde bateti, doar ca apare o problema: de ce nu ni se spune nimic despre somatii primite de ceilalti comostenitori, tatal si sora d-nei @mesifora :-/

Ha,ha! Pe tata si pe sor-mea nu-i someaza nimeni. Culmea!:( Pe sor-mea nici n-are cum, e in SUA de 15 ani.
Pe tata si pe sor-mea nu-i someaza nimeni

Nu banuiam, stiam :yes:
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2014
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

^mostenitor^ sau simplu platitor de taxe ? ani_b ani_b In urma cu multi ani aprox. 18...parintii tatalui meu au decedat ...fratii ( 6 la numar...) au impartit pamantul intre ei in mod egal dar fara a face ... (vezi toată discuția)
Lipsa de titlu de proprietar Nnic Nnic Buna seara, Am o problema complicata. Dupa revolutie cand s-a dat pamantul la oameni, mama mea a avut drept la pamant ca mostenire. La primarie sa facut ... (vezi toată discuția)
Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)