avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... dobanda legala de acum incolo....
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

dobanda legala de acum incolo....

nu sunt o experta in materie si m-am piedut pe drum...
am avut o ordonanta 9/2000 care stabilea ca in cazul in care partile nu au prevazut un nivel al penalitatilor pt neindeplinirea obligatiilor asumate la scadenta, se percepe dobanda legala (rata dobanzii de referinta bnr).la fel zicea si oug 119/2007
se modifica OG 9/2000 prin legea 71/2011 iar ordonanta 13/2001 o aborga la 01.09.2011 si prevede ca dobanda penalizatoare este egala cu rata dobanzii de referinta + 4%...dar asta pana la intrarea in vigoare a noului CC.
intrebarea mea e ...acum cat e dobanda legala?
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: anna2000 , utilizator 13:39, 3 Octombrie 2011
gata, m-am lamurit...am intrebat inainte sa citesc bine :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari de intarziere elenaionila elenaionila as dori sa stiu ce dobanda penalizatoare se aplica in cazul neplatii unei facturi la termen, in cazul in care nu exista un contract de vanzare cumparare? imi ... (vezi toată discuția)
Aplicarea dobanzii legale bnr monica_foica monica_foica La calculu dobanzii legale se aplica 4 puncte procentuale la dobanda de referinta comunicata de BNR? Iar la persoanele fizice se scade din dobanda legala+4% , ... (vezi toată discuția)
Nivelul dobanzii legale Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Ma puteti ajuta va rog sa aflu care a fost/este nivelul dobanzii legale pt anul 2007 si 2008. Va multumesc (vezi toată discuția)