avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... penalizari de intarziere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

penalizari de intarziere

as dori sa stiu ce dobanda penalizatoare se aplica in cazul neplatii unei facturi la termen, in cazul in care nu exista un contract de vanzare cumparare? imi puteti preciza si reglementarea?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alexgrigoriu , utilizator 17:24, 13 Noiembrie 2009
este prevazut pe factura ca tine loc de contract si in caz de neplata se percep penalizari de x%?

sau dobanda de referinta a bnr
OG 9/2000, art 3: Dobânda legala se stabileste, în materie comerciala, la nivelul dobânzii de referinta a Bancii Nationale a României.
Nivelul dobânzii de referinta a Bancii Nationale a României, în functie de care se stabileste dobânda legala, este cel din prima zi lucratoare a anului, pentru dobânda legala cuvenita pe semestrul I al anului în curs, si cel din prima zi lucratoare a lunii iulie, pentru dobânda legala cuvenita pe semestrul II al anului în curs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul dobanda legala - modalitate de calcul Cabinet de Avocat „Hulea Ionuț-Marius” Cabinet de Avocat „Hulea Ionuț-Marius” Buna ziua. Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste modalitatea de calcul a dobanzii legale, pentru o anumita suma pe o perioada de timp. Astfel, suma este de ... (vezi toată discuția)
Penalitati, dobanzi sm23 sm23 in situatia in care nu am contract incheiat ci doar factura semnata de catre debitor, ce penalitati pot percepe si in baza carui act normativ? (vezi toată discuția)
Litigiu de munca cristian.turturean cristian.turturean buna ziua. instanta de judecata a decis ca fostul angajator sa plateasca drepturile salariale restante in suma de 1.000 lei actualizata cu coeficientul de ... (vezi toată discuția)