avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... dupa care cod ??
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

dupa care cod ??

in luna decembrie se vor implini 3 ani de cand am o datorie catre o banca (de la ultima rata platita)
probabil in lunele ce urmeaza voi fi dat in judecata ptr recuperarea datoriei .
intrebarea mea este dupa care cod se aplica ?
cel veci sau cel nou ?
care este termenul de prescriptie a datoriei ultima rata platita in decembrie 2008 + 60 de zile eu cred ca pana in februarie 2012
nu a fost intreprinsa nici o masura care s-a intrerupa termenul de prescriptie pana acum
poate mai sunt si alti in situatiea mea si un raspuns ar fi poate de mare ajutor ptr mai multi
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 14:37, 3 Octombrie 2011
se aplica codul civil vechi - era in vigoare la data incheierii contractului de credit.
Pe de alta parte nu veti fi dat in judecata. fiind titlu executoriu este suficient sa existe o cerere de executare silita inregistrata la executorul bancar inlauntrul termenului de prescriptie. Iar asta nu este greu de facut :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescripție datorie Carol12 Carol12 Buna ziua Am făcut un credit in în valoare de 10000 de lei la bcr în anul 2011 Am plătit 6 rate dupa care am ramas fara serviciu,adică nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare gigel1980 gigel1980 Buna ziua,numele meu nu este asa important,am o intrebare si am vazut ca sunteti in masura legii sa raspundeti la ea! Tatal meu a facut un credit bancar de ... (vezi toată discuția)
Prescriptie credit FLORY1962 FLORY1962 In anul 2006 am luat un credit sub forma de card cu descoperire ce sold pentru nevoi personale. Ratele au fost platite in fiecare luna pina in noiembrie 2008 ... (vezi toată discuția)