avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatia

unchiul tatalui meu are c-am 300m de pamant cu vie, in jurul casei bunicilor mei(parintii tatalui) si ar vrea sa mil doneze. Intrebarea este ce acte ne trebuie si care ar fi costul unei astfel de donatie. multumim.
Cel mai recent răspuns: ContSters156082 , utilizator 12:39, 4 Octombrie 2011
Trebuie actul de proprietate asupra terenului in original, carte funciara deschisa, extras de carte funciara (se obtine de catre notar), certificat fiscal.
Actul se intocmeste la notariat in forma autentica.
Taxele se calculeaza in functie de valoarea terenului din grila cu preturi orientativa ale notarilor.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie teren arabil ligia86 ligia86 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o problema. O vecina vrea sa-mi doneze un teren arabil (850 mp). Ea are 3 copii care sunt de acord cu donatia. Ma ... (vezi toată discuția)
Donatie maria_corina29 maria_corina29 buna ziua, as dori sa stiu cam in functie de ce este pretul la notar pentru o donatie. tatal meu vrea sa-mi doneze apartamentul in care locuiesc si am ... (vezi toată discuția)
Intrebari referitoare la mostenire terenuri technicianit technicianit Buna ziua. Bunicul meu a murit in anul 1990. El a avut 3 baieti (unul dintre ei a fost tatal meu). Bunicul a avut o parcela de teren arabil si 4 parcele de ... (vezi toată discuția)