avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

buna ziua,
as dori sa stiu cam in functie de ce este pretul la notar pentru o donatie. tatal meu vrea sa-mi doneze apartamentul in care locuiesc si am intrebat la notar informativ cat costa si a zis undeva la 17 mil. (1700 lei). as dori sa mai stiu si ce acte imi trebuiesc pentru a face acest lucru. apartamentul este cf 2 si nu este in centru ci intr-un cartier.
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 11:28, 15 Noiembrie 2012
Va trebuie actul de proprietate, certificat fiscal , extras de carte funciara pt autentificare, adeverinta de la asocitaia de propriietari ca toate cheltuielile de intretinere sunt achitate la zi, cartile de identitate, certificatul dvs de nastere, ca sa nu plateasca tatal dvs impozit, sunt scutite de impozit la donatii rudele si afinii pana la grad 3.
Taxele se calculeaza in functie de valoarea din expertizele notariale. Se iau in calcul suprafata, etajul, zona, anul constructiei... Valorile difera de la localitate la localitate, Toti notarii publici lucreaza cu aceste tabele, puse la dispozitie de catre Camera Notarilor Publici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbul numelui proprietarului Roxiuxx Roxiuxx Buna ziua.Am si eu nevoie de ajutorul vostru,daca se poate. Parintii mei,divortati,sunt plecati in strainatate de cativa ani,mami e stabilita acolo, si vor sa ... (vezi toată discuția)
Costuri contract vanzare-cumparare apartament flory 10 flory 10 m-ar interesa sa stiu ce acte imi sunt necesare sa trec un apartament pe numele meu de pe numele mamei (act de vanzare cumparare)si cam la cat se estimeaza ... (vezi toată discuția)
Donatia catre un copil minor gety73 gety73 Buna ziua, Detin un apartament achizitionat cu credit ipotecar inainte de casatorie (2003).In anul 2006 m-am casatorit iar in anuarie 2008 am dat nastere unei ... (vezi toată discuția)