avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Costuri contract vanzare-cumparare apartament
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Costuri contract vanzare-cumparare apartament

m-ar interesa sa stiu ce acte imi sunt necesare sa trec un apartament pe numele meu de pe numele mamei (act de vanzare cumparare)si cam la cat se estimeaza costul lor?
multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: flory 10 , utilizator 13:23, 27 Octombrie 2011
Mai aveti frati? Mama este casatorita?
Daca sunteti singurul copil faceti act de donatie sunteti scutita de impozit, daca doriti puteti face si vanzare dar trebuie platit impozitul aferent pe tranzactie calculat la valoarea din grila de expertiza imobilirara a notarilor publici.
Pt ambele acte va trebuie:

- cartile de identitate
- actul de proprietatea al imobilului in original
- certificat fiscal pentru plata impozitului asupra imobilului
- la vanzare - adeverinta de la asocitaia de proprietari ca toate cheltuielile aferente sunt la zi, eventual factura de la ENEL la zi
- cadastru si intabulare
- tot la vanzare, optional deci nu obligatoriu certificat de performanta energetica.

Costul nu se poate estima, daca faceti donatie puteti sa declarati o suma mai mica decat in grila de expertiza avand in vedere ca sunteti rude de grad I.
Mergeti la un notariat sa va calculeze taxele pt ca se fac in functie de valoarea bunului, care tine cont de zona, etaj, anul construirii, finisaje etc.
Cel mai sigur ar fi sa faceti un act de vanzare-cumparare.
mai am o sora (23ani) este de acord ,mama mai are un apartament in care locuieste cu sora mea. mama este divortata
Recomandabil este un contract de vanzare-cumparare fara nici un fel de clauza.

Alte discuții în legătură

Cost acte vanzare/cumparare/donatie adrianagropo adrianagropo Buna seara! Intrebarea mea este: cam care este diferenta de pret intre acte de vanzare-cumparare si acte de donatie. Sotul meu si-a cumparat apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil laura_agapy laura_agapy As dori sa stiu cat ar costa actele de vanzare- cumparare la notariat daca mama mea imi vinde mie casa. Casa are 80 mp iar terenul 187 mp. Ma gandesc ca poate ... (vezi toată discuția)
Drept civil mostenire nedelcu catalin nedelcu catalin buna ziua! Vreu sa-mi trec si eu mostenirea de la parintii mei care sunt in viata pe numele meu.avand in vedere ca fratii mei sa nu aiba pretentii la ea mai ... (vezi toată discuția)