avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbarea destinatiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbarea destinatiei

Buna ziua tuturor,
am o mare problema ( eu traiesc de 30 de ani in Germania ) si nu cunosc legile din Romania.Am o casa in Romania, P+1, am cumparat-o in 1996, este intr-o curte comuna 1.300 mp cu inca trei corpuri de casa.La parterul casei mele se afla 2 camere mari, una imi apartine mie si tot etajul 1 . A doua camera de la parter este o magazie, fost garaj din anul 1928 pina in anul 1949. Din anul 1949 si pina in prezent aceasta incapere de ca. 28mp, a fost magazie si a apartinut vecinului din casa de vis a vis, care nu a folosit-o decit de depozitare . Vecinul a vindut magazia unei persoane care urma sa cumpere si restul imobilului meu
Problema vine acum: persoana care a cumparat magazia ofera pt. imobilul meu un pret de nimic !!! sau cere pe magazie 20.000 €!!! daca nu accept , el vra sa faca firma, a tras apa, curent, si canalizare. Eu am gasit cumparatori ,la un pret rezonabil, dar fara magazie nu cumpara nimeni.Intrebarea mea concreta, poate schimba acest domn destinatie unui spatiu, care nu a fost niciodata locativ!! ??? Repet, magazia, spatiul respecti este in imobilul meu, un sfert are el si trei sferturi am eu.Va multumesc si astept sfaturi

Alte discuții în legătură

Drept de acces pedestru si auto curte comuna cu cota parte in indiviziune zoltan58 zoltan58 sunt proprietar prin succesiune de 1 an parintii mei au cumparat in 2001 un imobil care este fond infundat ,in curte comuna nu au avut mijloc auto,au in fata ... (vezi toată discuția)
Parti comune vandute ca parti exclusive de icvl in 1973 Theo77 Theo77 Este vorba de o casa ce a fost construita in anul 1930, avand subsol, parter, etaj si mansarda. (Subsolul este trecut ca pivnita si la mansarda sunt camere de ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla cine e proprietarul magaziilor? Catrinel75 Catrinel75 Locuiesc intr-o curte cu 2 imobile, destul de apropiate unul de altul. Intre aceste 2 imobile existau inca de la inceput construite 2 magazii, in forma ... (vezi toată discuția)