avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mosteniri case
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mosteniri case

O familie cu doi copii, daca unul dintre parintii este decedat celalalt poate da casa (construita de ambii soti) cu acte unuia dintre copii?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:31, 5 Octombrie 2011
Daca ambii parinti sunt trecuti pe actul de propietate,nu se poate.Trebuie facuta succesiunea.
Parintele in viata nu are decat dreptul la 3/4 din casa, restul de 1/4 apartine celor doi copii.
Daca s-a dezbatut deja succesiunea, poate vinde cota sa parte de 3/4 unuia dintre copii. Daca face donatie, celalalt copil poate cere reductiunea liberalitatii excesive, atunci cand se va dezbate succesiunea dupa parintele aflat acum in viata.
La terenuri este la fel? daca nu s-a facut succesiunea nu se poate vinde terenul (ipotetic)? exista mai multe terenuri, dar unul dintre el a fost vandut de unul dintre copii fara sa se solicite celuilalt nicio semnatura.

Impartirea a fost facuta "verbal" daca pot spune asa, de catre parintele aflat in viata, urmand sa se plateasca la primarie impozitele aferente.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
covenina, utilizator
buna ziua.
vanzarea terenului respectiv nu este valavila . in mod normal trebuie facuta succesiunea, la notar, nu verbal. dupa intabularea bunurilor acestea se pot instraina catre terte persoane .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau ce......? johnnydanut johnnydanut Buna seara ! De curand mama mea a decedat si a ramas doar tata. Inainte de moarte au stabilit ca un teren pe care e casa lor sa-mi revina mie iar altul (de ... (vezi toată discuția)
Mostenire - contestare contract intretinere vydy_remus vydy_remus Buna ziua, Bunicii aveau 3 proprietati: o curte cu 2 case si 2 terenuri (unul de 6000mp si altul de 4000mp). Bunicul a decedat acum 25 de ani iar ... (vezi toată discuția)
Reductiunea liberalitatilor excesive Maria11223344 Maria11223344 Buna ziua. Am urmatoarea speta: O mama, vaduva, are 2 copii. Femeia are un apartament in care a locuit cu cei 3...dupa moartea sotului, copiii au cedat ... (vezi toată discuția)