Buna ziua. Am urmatoarea speta:
O mama, vaduva, are 2 copii. Femeia are un apartament in care a locuit cu cei 3...dupa moartea sotului, copiii au cedat dreptul din apartament. Acum, femeia vrea sa faca testament si sa lase apartamentul unuia dintre cei doi copii in intregime. Ea mai are si alte proprietati( terenuri si casa parinteasca) lasate mostenire de parintii ei, insa mai are un frate in viata si nu au facut actele de succesiune.
Intrebarea este: dupa moartea ei, copilul caruia nu ii lasa apartamenul poate sa ceara reductiunea liberalitatilor excesive? Intra in calcul si bunurile ei mostenite?
In masa succesorala intra apartamentul si o cota parte din bunurile de la parinti.
Daca acea cota de la parinti acopera din punct de vedere valoric rezerva succesorala de 1/4 a celuilalt copil, nu are de ce sa solicite reductiunea testamentului.
Mostenire - partaj
Vlad2013
As dori sa fiu mai clar ,in a-mi exprima intrebarile mele :
Exemplu concret :
Sotia a decedat . In familie este doar un copil,major. Se face succesiunea. ... (vezi toată discuția)
Testament
grazzia
Buna ziua!
Daca eu sunt fata din prima casatorie a mamei mele (mama mea fiind in viata) si mi-a facut un testament (cum ca imi lasa mie toate bunurile) ... (vezi toată discuția)