avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire - partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire - partaj

As dori sa fiu mai clar ,in a-mi exprima intrebarile mele :
Exemplu concret :
Sotia a decedat . In familie este doar un copil,major. Se face succesiunea. Se stabilesc cotele de mostenire , din avere .
Sotul supravietuitor doreste sa-si refaca familia si se recasatoreste . Cum sa procedeze , ca viitoarea sotie sa nu aiba parte din avere , chiar daca el moare primul ? Adica sotul doreste ca averea pe care a realizat-o cu prima sotie (mama copilului) SA RAMANA , IN INTREGIME COPILULUI , DIN PRIMA CASATORIE ?
Multe multumiri !

Cel mai recent răspuns: victoria teo , utilizator 23:03, 13 Septembrie 2015
Sotul supravietuitor are dreptul la 1/4 din averea sotului decedat iar descendenti la 3/4.Sotul poate face testament copilului din prima casatorie, cu coditia ca liberalitatile facute prin testament sa nu inclace rezerva succesorala,deoarece, liberalitatile excesive pot fi reduse printr-o actiune in reductiunea liberalitatilor excesive.
~ Conținut șters la cerere ~
danpopescu2011 a scris:

Sotul supravietuitor are dreptul la 1/4 din averea sotului decedat iar descendenti la 3/4.Sotul poate face testament copilului din prima casatorie, cu coditia ca liberalitatile facute prin testament sa nu inclace rezerva succesorala,deoarece, liberalitatile excesive pot fi reduse printr-o actiune in reductiunea liberalitatilor excesive.

N-am inteles! Domnul are dreptul la 1/4 si copilul lui(ptr ca decedata a avut numai un copil), are dreptul la 3/4? multumesc!
dl danpopescu vorbeste de momentul in care actualul vaduv va deceda; femeia cu care isi reface viata va mosteni la moartea lui 1/4 din avere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament reciproc soti, valabilitate, legatar universal lucian1956 lucian1956 Buna ziua, O familie, sot, sotie, 2 copii (copiii fiind ai sotiei din alta casatorie, purtand numele tatalui lor). Sotii isi fac unul altuia testament, ... (vezi toată discuția)
Succesiune anonimiu anonimiu Suntem un cuplu la a doua casatorie fiecare, avand cate un copil major din prima casatorie.Ne-am casatorit in 2010. Eu aveam inainte de casatorie un ... (vezi toată discuția)
Decesul unuia dintre soti mirciulica4 mirciulica4 Buna ziua ! As dori sa presupun problema urmatoare: Daca unul dintre soti decedeaza, partea de avere a acestuia decedat cine o mosteneste? Celalalt sot sau ... (vezi toată discuția)