avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mediere conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mediere conflict de munca

Buna ziua! Fostul angajator nu mi-a platit salariul pe ultimele 6 luni. Cu o zi inainte de a se implini termenul de 3 ani, l-am dat in judecata. Am cerut suma cuvenita pentru perioada in care nu am fost platita+cheltuieli de judecata. Azi m-a sunat un avocat din partea angajatorului si mi-a propus medierea conflictului. Am acceptat. Trebuie sa ma duc peste 2 zile la o intalnire cu el, mi-a zis ca voi semna un contract si ca imi va da intreaga suma datorata (inainte de a semna contractul sau ce este). Am incercat sa iau legatura cu avocatul meu ca sa-mi zica ce e bine sa fac, dar este plecat in strainatate cateva zile si a fost foarte scurt la telefon. Mi-a zis ca e ok sa accept medierea, sa spun daca am si alte pretentii (aici nu am inteles ce vrea sa zica) si ca cheltuielile de judecata o sa le ceara el la primul termen. Eu ii cerusem mediatorului la telefon si suma pe care am platit-o avocatului sa ma reprezinte in proces si a zis ca e de acord, dar avocatul meu spune ca asta va cere el la primul termen. Ma gandesc ca in afara de onorariul avocatului meu in cheltuielile de judecat mai intra si altceva. Cum e mai bine sa procedez? Accept doar salariul ce nu mi-a fost platit si cheltuielile de judecata se stabilesc dupa ce la primul termen se specifica incheierea conflictului?
Daca nu ar fi existat aceasta mediere, eu mai puteam sa cer la proces indexarea sumei respective cu inflatia pe ultimii trei ani, pentru ca si eu si avocatul meu am omis asta in cererea de chemare in judecata?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 16:49, 3 Octombrie 2011
Sfatul meu este sa mergeti la mediere pentru a va fi platite salariile si cheltuielile de judecata .Daca veti semna acest acord,nu va mai exista un termen de judecata la care avocatul dvs. sa mai pretinda alte despagubiri.Transmiteti-i avocatului dvs.ca nu cunoaste legea.La acest termen de judecata angajatorul se va prezenta pentru a depune la instanta de judecata acest acord.Si atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog urgent ! - plata mediere ? oanaportar oanaportar - angajatorul a initiat procedura de mediere in vederea recuperarii unei sume de bani de la angajat, si a facut o Cerere de mediere. - mediatorul a incheiat ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediere alinaiancu alinaiancu Eu am fost chemata la o mediere, problema e ca am aflat dupa ce ma dadusera deja in judecata. Cand s-a terminat procesul mi-a introdus taxa de mediere pe lista ... (vezi toată discuția)
Nu stiu cum sa formulez cererea ... chinook chinook Vreau sa dau in judecata firma de la care am plecat acum 2 ani si 4 luni pentru neplata salariilor pe ultimele 6 luni cat am lucrat acolo. Eu nu am de la ei ... (vezi toată discuția)