avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probleme grave in gestiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probleme grave in gestiune

Buna ziua tutor! Am un prieten apropiat care se gaseste intr-o situatie delicata si doresc sa-i fiu de folos. Acum doi ani s-a angajat ca gestionar la o firma din provincie. Desi nu avea calificare si nici experienta, i s-a spus sa-si tina singur evidenta stocurilor de marfa. La efectuarea inventarierilor au fost aduse diferite persoane, a caror calificare este dubioasa, pentru ''a da o mana de ajutor''. Ca urmare a fost scos lipsa in gestiune, fapt care s-a dovedit mai tarziu ca a fost greseala acelor persoane. Din acel moment a facut o greseala, pe cat de stupida pe atat de grava: si-a modificat singur stocurile de marfa in favoarea lui, iar la ultimul inventar a fost descoperit cu o lipsa mult mai mare in comparatie cu greseala initiala. Ceea ce doresc sa aflu este de ce se face el vinovat si in ce masura si daca ar putea sa indrepte situatia legal.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:24, 3 Octombrie 2011
Art. 215indic.1-Cod Penal
Delapidarea

Însuşirea, folosirea sau traficarea, de către un funcţionar, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează, se pedepsesc cu închisoare de la unu la 15 ani.

În cazul în care delapidarea a avut consecinţe deosebit de grave, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2011
andymaurul, utilizator
Da, este vorba de infractiunea de delapidare.

Ar fi recomandabil sa isi angajeze avocat pentru a se vedea ce se poate indrepta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trimiterea in judecata pentru delapidare - mai atrage suspendarea calitatii de gestionar ? oanaportar oanaportar Institutia noastra a primit o Adresa de la Judecatorie prin care se spune ca un salariat este trimis in judecata pentru Delapidare pentru lipsa la ... (vezi toată discuția)
Delapidare ContSters290705 ContSters290705 Am citit in zar despre o persoana care a delapidat suma de 700.000 lei (7 mld le vechi),si eram curioasa cam ce risca acea persoana ? (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa primesc pentru furt riky_riky riky_riky buna ziua, am si eu o intrebare: Am marfa in gestiune si am \"sustras\" marfa de aproximativ 3500 de euro. daca seful meu afla de prejudiciul facut pana ... (vezi toată discuția)