avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil avocat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil avocat

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:
Sunt avocat stagiar de 2 ani si 5 luni si in concediu prenatal de o luna.
Voi beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului de la CAA, conform art.80 din Statutul CAA, in cuantum de 600 lei.
Intrebarea mea este urmatoarea: mai beneficiez si de indemnizatie de la stat, fiind platitoare de impozit pe venit in ultimele 12 luni inaintea nasterii copilului?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:22, 3 Octombrie 2011
Cel mai competent raspuns il puteti primi de la Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
In acest caz, mai bine intrbati la Casa de asigurari a avocatilor ... UNBR a dat publicitatii luni, 28 septembrie 2010, Hotararea nr. 845Bis din 11 septembrie 2010 a Consiliului privind stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani, iar in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani. Cuantumul este de 40% din venitul de referinta.
Exista o Hotarare mai noua nr.912 din 11.12.2010, care stabileste suma fixa de 600 lei lunar, intrata in vigoare la 01.01.2011. Statutul e foarte clar din acest punct de vedere.
Intrebarea era daca se primesc bani si de la stat, pe langa CAA.
Potrivit acestei hotarari aveti dreptul la ajutor pentru creşterea copilului, în cuantum fix de 600 RON lunar pentru aceeaşi perioadă pentru care beneficiarul indemnizaţiei de creştere a
copilului a optat conform prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 111 din 8 decembrie 2010, publicată în Monitorul Oficial al Romaniei nr. 830 din 10 decembrie 2010 şi, în toate cazurile, până când copilul va împlini vârsta de 2 ani

art. III (1) se prevede ca:
Cuantumul lunar fix al ajutorului pentru creşterea copilului se stabileşte prin hotărâre a Consiliului U.N.B.R., luată în trimestrul IV al fiecărui an pentru anul următor, în baza raportului înaintat de Casa de Asigurări a Avocaţilor.
(2) Pentru anul 2011 cuantumul lunar fix al ajutorului pentru creşterea fiecărui copil este de 600 de lei.

Ceea ce inteleg eu din aceasta Hotarare, ar reiesi ca acest ajutor se acorda in afara ce cel pe care-l primiti de la stat.
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi ale avocatilor praporgescu praporgescu Potrivit Hotararii Consiliului UNBR nr. 912 din 11 decembrie 2010, ajutorul pentru cresterea copilului va fi in cuantum fix de 600 RON lunar pentru aceeasi ... (vezi toată discuția)
Hotararea 845 si 845bis a consiliului unbr Andreea Iacsa Andreea Iacsa extras...[b]Începând cu 01 octombrie 2010 cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani şi, în cazul ... (vezi toată discuția)
Avocatii beneficiaza de indemnizatia de crestere copil conform legii mamelor? ContSters102262 ContSters102262 buna ziua sunt avocat si doresc sa ma lamuresc asupra unei probleme. in conditiile in care am avut un venit (din profesia de avocat, declarat lunar la CAA), ... (vezi toată discuția)