elga50 a scris:
Da, este obligatoriu de platit. Nu sunt bani pentru teschereaua asociatiei, ci cu acesti bani se platesc facturile furnizorilor pana cand catadixesc locatarii sa-si plateasca cotele la intretinere. Legea 230 / 2007. N-ar strica s-o citesti in intregime, gasesti multe lucruri interesante acolo si raspunsuri la multe intrebari, gasesti explicatii la aspecte pe care le consideri acum lipsite de logica.
raspunsul este putin eronat, in sensul ca ...
1. furnizorii de servicii emit facturi care trebuiesc platite in 20 de zile, de obicei
2. din momentul in care sint primite facturile si pina se afiseaza tabelul de intretinere cu respectivele cheltuieli, trec cele 20 de zile
3. din momentul in care se afiseaza intretinerea si pina incep sa se incaseze bani pentru acele utilitati care trebuiesc platite, mai dureaza inca 2 saptamini si, de cele mai multe ori, trec chiar luni (pentru unii)
pentru a se evita plata penalizarilor s-a inventat acest fond de rulment prin care se platesc aceste facturi ale furnizorilor de utilizati. pe timp de vara aceste cheltuieli sint totdeauna acoperite, dar pe timp de iarna, daca exista sume mari restante ale proprietarilor/locatarilor de la plata intretinerii incep sa apara probleme de bonitate financiara, asociatia fiind in imposibilitatea de a plati facturile.
pentru un anumit personaj imaginar, poreclit GIGI CONTRA :
1 penalitatile nu se platesc dupa 20-30 zile, ci dupa 50 zile, lucru care l-ar fi stiut daca ar fi citit legea 230/2007 si HG 1588/2007. dar ce sa-i faci ?
pentru anumiti unii, cititul legislatiei privitoare la asociatiile de proprietari ii zapacesc ! :D
2. din acelasi motiv (cititul care il zapaceste :D) un anumit user imaginar, GIGI CONTRA, nu a observat ca am specificat ca
nu am renuntat la facultatea de drept PENTRU CA NU-MI PLACEA CEEA CE FACEAM, NU PENTRU CA FACULTATEA ERA GREA daca mi se parea facultatea grea, renuntam in primul am, nu dupa terminarea celui de-al doilea
3. un anumit user, personaj imaginar denumit GIGI CONTRA, incearca sa devina ironic, dar postura nu-i vine deloc bine, pentru ca este depasit de situatie. poti sa urci un sapator de sant intr-un porche, ca tot sapator de sant ramine :D
as mai adauga inca un proverb romanesc pentru acest personaj imaginar< GIGI CONTRA
ciinele moare de drum lung si prostul de grija altuia !
am CITAT acest proverb facind referire la grija lui pentru motivele neterminarii facultatii de drept de catre mine ;)