avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... \"CHITANTA DE MANA\"
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

"CHITANTA DE MANA"

Un imobil constructie curte si gradina s/a vandut prin asa zisa chitanta de mana. Atat vanzatorul cat si cumparatorul au numit mandatari cu procuri autentificate ce au semnat procesul verbal. Nu s/a semnat un contract autentic intrucat cumparatorul s/a angajat sa efectueze si sa plateasca cheltuielile privind documentatia totpografica si intabularea pentru vanzator si apoi sa se semneze contractuc in forma autentica. Valoarea imobilului a fost achitata in intregime.
Vanzatorii fiind in varsta inaintata si in alta localitate decat cea unde se afla bunul vandut si nemaifiind mandatarii intrebarea este daca printr/o actiune in instanta se poate abtine o sentinta care sa tina loc de contract de vanzare cumparare ?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 20:08, 3 Octombrie 2011
da se poate formula cerere la instanta , sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare -cumparare bun imobil(apartament) sub forma unei harti scrise de mana.valabilitate juridica Giulia71 Giulia71 Buna ziua!Va rog sa ma ajutati intr-o problema.Asi dori sa stiu care este valabilitate juridica a unui contract de vanzare -cumparare bun imobil (apartament) ... (vezi toată discuția)
Pamant vandut fara act de vanzare-cumparare gbaii gbaii Buna ziua, Ma adresez dvs., in speranta ca ma puteti ajuta cu un raspuns. Am aflat de aceasta problema recent si incerc sa o rezolv. In anul 2007, tatal ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren ContSters259278 ContSters259278 Intabulare teren In anul 1994 am cumparat un teren. Am achitat proprietarului suma ceruta,am incheiat un contract de mana,in prezenta a doi martori. Am primit ... (vezi toată discuția)