avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare teren

Intabulare teren
In anul 1994 am cumparat un teren. Am achitat proprietarului suma ceruta,am incheiat un contract de mana,in prezenta a doi martori. Am primit titlul de proprietate al terenului respectiv.Urma sa ne ducem la notariat pentru perfectarea actelor. Nu sa intamplat asa...ulterior am aflat ca omul de la care am cumparat terenul a emigrat in Canada. Mentionez ca de atunci folosesc acel teren,platesc impozit pe el.Am pastrat toate chitantele.As dori sa construiesc o casa acel teren fiind intravilan. In momentul de fata martori care au fost prezenti la intocmirea acelui act de mana,au decedat. Ce pot sa fac pentru a reusi sa intabul acel teren? Va multumesc. Cu stima Sven.
Cel mai recent răspuns: ContSters259278 , utilizator 21:46, 12 August 2012
In primul rand trebuie sa obtineti un titlu valabil de proprietate asupra imobilului. Chitanta de mana incheiata nu reprezinta titlu de proprietate, nefiind incheiat in fata notarului si autentificat de catre acesta.
Trebuie sa deschideti o actiune in instanta prin care sa solicitati instentei de judecata pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic.
Cei de ca OCPI nu va vor intabula dreptul de proprietate asupra imobilului pana cand nu veti avea un titlu valid de proprietate.

[Editat - Datele dvs. de contact sunt in profilul de consultant, va rugam nu le mai postati si in continutul mesajelor. Regulamentul interzice acest lucru la pct. 2.8., va rog sa il cititi.]
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2012
Ares-3, moderator
Buna ziua domnule avocat.
De mentionat este ca acolo nu exista nici un imobil este un teren viran.
Iar titlul de proprietate este original primit de la vanzator.
Cu stima.
Trebuie sa obtineti o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act de proprietate. Ulterior, cu aceasta hotarare judecatoreasca va trebuie sa mergeti la un topograf care va face documentatia cadastrala in vederea intabularii terenului.

Pentru actiunea in instanta consultati un avocat pentru a va sfatui ce acte aveti nevoie, costurile, durata etc.

Va multumesc
Cu respect Sven

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot intabula un teren pentru care nu am contract legal ContSters259278 ContSters259278 Intabulare teren In anul 1994 am cumparat un teren. Am achitat proprietarului suma ceruta,am incheiat un contract de mana,in prezenta a doi martori. Am ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren intra si extravilan ContSters259278 ContSters259278 Buna ziua prin anii 1994 am cumparat un teren cu un act de mana cu 2 martori. Am achitat suma respectiva si am primit titlul de proprietate de la ... (vezi toată discuția)
Donatie si intabulare adelutzacj adelutzacj Buna seara, as avea o rugaminte la cine ma poate ajuta cu un sfat.Mama mea vrea sa imi doneze cota parte dintr-o casa pe care a obtinut-o prin mostenire cu ... (vezi toată discuția)