avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie amenzi multiple rovigneta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie amenzi multiple rovigneta

buna seara,

am urmatoarea problema: am circulat fara sa stiu ca nu am rovigneta. am fost convinsa ca exista... dar chitanta era cam stearsa, nu am insistat s-o citesc, stiam ca este. .. si nu mai conteaza acum.

am primit acum acasa procesul verbal pentru o contraventie din 22 martie. procesul verbal este emis pe 19 septembrie, iar mie mi s-a comunicat pe 3 oct.

prima intrebare: au trecut cele 6 luni de la savarsirea faptei, in care se prescrie amenda?

a doua intrebare: cu siguranta vor mai urma cateva amenzi, si nu putine, de pe dn1, a2, etc. o platesc pe aceasta, platesc despagubirea. le pot contesta pe urmatoarele, ca sanctionand aceeasi fapta? mi-am cumparat tot azi si rovigneta noua, si maine dimineata platesc si amenda

a treia intrebare, in cazul in care nu se pot contesta, pot plati doar amenda, nu si despagubirea de fiecare data?
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 20:36, 3 Octombrie 2011
1. Nu. 6 luni de la savarsirea contraventiei inseamna 22 sep ( termenul la care se poate intocmi procesul verbal). plus inca 1 luna pentru aducerea la cunostinta ( adica 19 oct).... rezulta ca nu puteti invoca prescrierea
2.Se pot contesta oricare dintre ele in termenul de 15 zile, insa sansele sunt slabe, aproape nule
3 Desigur puteti plati doar amenda ( indicat in 48 ore pentru a nu se dubla) insa ramaneti in continuare debitor catre CNADNR cu tarifele de despagubire pentru fiecare contraventie constatata, din pacate asa este facuta legea !
Personal si eu sunt intr-o situatie similara si incerc asa:.am platit jumatate din amenzi la valoarea lor integrala,si pentru celelalte am achitat doar tariful de despagubire; apoi am formulat contestatie pentru fiecare solicitand transformarea lor in avertisment pe considerentul ca CNADNR si-a recuperat prejudiciul, iar eu am inteles si insusit fapta...etc. Imi pun si eu sperante intr-un asemenea demers, deocamdata primele termene s-au dat prin mai si iunie 2012 pentru contraventii savarsite in oct si nov 2010
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2011
mayer, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot anula amenda pentru lipsa rovinieta? ce reprezinta acel tarif de despagubire (28 euro)? walipope walipope 11.07.2011 - 19:29 Buna seara. Am fost depistat+pozat fara rovinieta in 16.10.2010 ora 11.44. In data de 11.07.2011 am gasit in cutia postala un Proces Verbal ... (vezi toată discuția)
Amenda multipla pentru lipsa rovinieta iulia_ iulia_ Am primit in luna mai a.c. o instiintare de plata unei amenzi contraventionale cu privire la o contraventie la art 8 alin 1 din OG 15/2002 privind aplicarea ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta camera antidote antidote Buna ziua In data de 10.12.2010 am circulat fara rovigneta pe DN1. Pe 07.06.2011 mi s-a intocmit procesul iar astazi 23.06.2011 mi-a fost ... (vezi toată discuția)