am urmatoarea problema: am circulat fara sa stiu ca nu am rovigneta. am fost convinsa ca exista... dar chitanta era cam stearsa, nu am insistat s-o citesc, stiam ca este. .. si nu mai conteaza acum.
am primit acum acasa procesul verbal pentru o contraventie din 22 martie. procesul verbal este emis pe 19 septembrie, iar mie mi s-a comunicat pe 3 oct.
prima intrebare: au trecut cele 6 luni de la savarsirea faptei, in care se prescrie amenda?
a doua intrebare: cu siguranta vor mai urma cateva amenzi, si nu putine, de pe dn1, a2, etc. o platesc pe aceasta, platesc despagubirea. le pot contesta pe urmatoarele, ca sanctionand aceeasi fapta? mi-am cumparat tot azi si rovigneta noua, si maine dimineata platesc si amenda
a treia intrebare, in cazul in care nu se pot contesta, pot plati doar amenda, nu si despagubirea de fiecare data?
1. Nu. 6 luni de la savarsirea contraventiei inseamna 22 sep ( termenul la care se poate intocmi procesul verbal). plus inca 1 luna pentru aducerea la cunostinta ( adica 19 oct).... rezulta ca nu puteti invoca prescrierea
2.Se pot contesta oricare dintre ele in termenul de 15 zile, insa sansele sunt slabe, aproape nule
3 Desigur puteti plati doar amenda ( indicat in 48 ore pentru a nu se dubla) insa ramaneti in continuare debitor catre CNADNR cu tarifele de despagubire pentru fiecare contraventie constatata, din pacate asa este facuta legea !
Personal si eu sunt intr-o situatie similara si incerc asa:.am platit jumatate din amenzi la valoarea lor integrala,si pentru celelalte am achitat doar tariful de despagubire; apoi am formulat contestatie pentru fiecare solicitand transformarea lor in avertisment pe considerentul ca CNADNR si-a recuperat prejudiciul, iar eu am inteles si insusit fapta...etc. Imi pun si eu sperante intr-un asemenea demers, deocamdata primele termene s-au dat prin mai si iunie 2012 pentru contraventii savarsite in oct si nov 2010