avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program lucru in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program lucru in preaviz

Daca angajatul se afla in preaviz (in situatia in care el si-a prezentat demisia,nu a fost disponibilizat),are dreptul la reducere de program?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 12:24, 14 Martie 2009
nu stiu daca mai are rost sa ma incurc acum cu itm-ul, ca firma este mult prea mare si are programul acesta de ani buni.
dar daca refuz sa merg sambetele si duminicile imi poate afecta in vre-un fel ?? la cartea de munca ma gandesc in special.

multumesc.
Cred ca lipseste ceva din toata povestirea dvs.
Incercati sa oferiti cat mai multe detalii (nu este nevoie de numele angajatorului) pentru a putea obtine o parere concreta si corecta.
Este undrept stabilit de codul muncii ca salariatul sa beneficieze de 2 zile libere consecutive saptamanal. Deci nu are ce sa va afecteze de vreme ce nu va prezentati la munca sambata si duminica. In caz contrar aveti posibilitatea sa va adresati instantei de judecata.
Totusi, as zice sa va anuntati sefi ca nu mergeti la munca in acele zile .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timpul de lucru in preaviz pialeone pialeone Buna ziua Intrebarea mea este daca este valabil articolul 74 alin.3 din CCM la nivel national 2011-2014 care spune ca: (3) În perioada preavizului, ... (vezi toată discuția)
Conditii preaviz conform art 74 alin 3 draemi draemi Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema si am nevoie de un raspuns. Mi-am depus demisia la firma la cre lucrez urmand sa intru in preaviz pentru 15 ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa in timpul preavizului adamantium adamantium Luni mi depun demisia de la locul actual de munca, unde beneficiez de catering in valoare de 20 lei/zi. (Nu ni s-au dat bonuri de masa, dar putem comanda ... (vezi toată discuția)