avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de risc maternal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de risc maternal

buna seare . cite zile de concediu de risc maternal are dreptut o angajata intr o luna calendaristica?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 21:56, 3 Octombrie 2011
NM de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca
Art. 7. - (1) Salariata poate solicita concediul de risc maternal, in intregime sau fractionat, in functie de recomandarea medicului si de justificarea angajatorului privind perioada posibila de eliminare a riscurilor de la locul de munca, pentru sanatatea sau securitatea ei.
(2) Angajatorul aproba solicitarea salariatei pentru concediul de risc maternal numai daca solicitarea este insotita de documentul medical prevazut la art. 6.
(3) Concediul de risc maternal se acorda pe durate care nu pot depasi, cumulat, 120 de zile calendaristice, astfel:
a) integral sau fractionat, pana in a 63-a zi anterioara datei estimate a nasterii copilului, respectiv anterioara datei intrarii in concediul de maternitate;
b) integral sau fractionat, dupa expirarea concediului postnatal obligatoriu si, daca este cazul, pana la data intrarii in concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la 3 ani;
c) integral sau fractionat, inainte sau dupa nasterea copilului, pentru salariata care nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediul de maternitate, in conformitate cu prevederile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal ASL ASL Care este procedura pentru concediul de risc maternal? Angajatorul este obligat sa suspende cim al salariatei care solicita concediu de risc maternal? cum ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal intrerupt de concediu de odihna doacea86 doacea86 Buna ziua As vrea sa intru in concediu de risc incepand cu 25 aprilie, insa din 15 iunie as avea programate 2 saptamani de concediu de odihna, pe care din ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal admivip05 admivip05 Bună dimineața, sunt însărcinată în 8 săptămâni și 5 zile. Meseria mea este de ospătar. Pot beneficia de concediu cu risc maternal dacă am ... (vezi toată discuția)