avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de risc maternal intrerupt de concediu de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de risc maternal intrerupt de concediu de odihna

Buna ziua

As vrea sa intru in concediu de risc incepand cu 25 aprilie, insa din 15 iunie as avea programate 2 saptamani de concediu de odihna, pe care din anumite motive, nu ar fi indicat sa-l reprogramez sau sa-l efectuez anticipat.
Intrebarea este daca as putea obtine concediu de risc din 25 aprilie-15 iunie, iar dupa finalizarea celor 2 saptamani de concediu de odihna, se poate relua concediul de risc, respectiv daca concediul de risc poate fii intrerupt de cel de odihna?

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2016
doacea86, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 13 Aprilie 2016
Da, concediul de risc maternal se poate acorda in intregime sau fractionat, fara a se depasi 120 de zile.
Concediul de risc maternal poate fi acordat de medicul de familie sau medicul specialist, în întregime sau fracţionat, pe o perioadă ce nu poate depăşi 120 de zile, în baza unui certificat medical. Acesta nu poate fi acordat simultan cu alte concedii prevăzute de legislaţia privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale.

Potrivit art. 7 alin. 3 din Normele metodologice de punere în aplicare a OUG nr. 96/2003:
Concediul de risc maternal se acordă pe durate care nu pot depăşi, cumulat, 120 de zile calendaristice, astfel:
a) integral sau fracţionat, până în a 63-a zi anterioară datei estimate a naşterii copilului, respectiv anterioară datei intrării în concediul de maternitate;

b) integral sau fracţionat, după expirarea concediului postnatal obligatoriu şi, dacă este cazul, până la data intrării în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la trei ani;

c) integral sau fracţionat, înainte sau după naşterea copilului, pentru salariata care nu îndeplineşte condiţiile pentru a beneficia de concediul de maternitate, în conformitate cu prevederile legii.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu risc maternal admivip05 admivip05 Bună dimineața, sunt însărcinată în 8 săptămâni și 5 zile. Meseria mea este de ospătar. Pot beneficia de concediu cu risc maternal dacă am ... (vezi toată discuția)
Risc maternal halexandra halexandra Buna ziua! Sunt insarcinata in 8 saptamani iar la discutia cu medicul ginecolog mi s-a recomandat sa intru in concediu de risc maternal insa doar dupa ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal ASL ASL Care este procedura pentru concediul de risc maternal? Angajatorul este obligat sa suspende cim al salariatei care solicita concediu de risc maternal? cum ... (vezi toată discuția)