avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de imprumut persoane fizice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de imprumut persoane fizice

Buna ziua.

Un contract de imprumut intre doua persoane fizice neintocmit la avocat sau notar are valoare?
Cum poate fi el investit cu titlu executoriu?
Un astfel de contract poate fi garantat cu garantie personala. In acest sens urmatoarea clauza este corecta?:
"IMPRUMUTATUL se obliga sa garanteze creditul, precum si a cheltuielilor de judecata, inclusiv cele de executare silita) cu garantia personala a IMPRUMUTATULUI (cu datele de identificare prezentate in preambulul prezentului contract), care, in mod irevocabil si neconditionat,garanteaza IMPRUMUTATULUI ca il va despagubi imediat, la cererea acesteia, pentru orice cost, pierdere sau raspundere a acestuia daca oricare obligatie garantata este sau devine neexecutabila, invalida sau nelegala, IMPRUMUTATUL declara ca renunta la beneficiul de diviziune si discutiune.
Prezenta clauza tine loc de contract de cautiune (fidejusiune) intre IMPRUMUTATOR si IMPRUMUTAT, ceea ce implica indeplinirea tuturor obligatiilor asumate de acesta/acestia prin prezentul contract, conform art.1652 si urmatoarelor din Codul Civil."
Ma poate ajuta cineva cu un model pentru un astfel de imprumut?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Poprire pensie girant dan27gan dan27gan Buna ziua, Tatal meu este pensionar si are o poprire pe cont pentru ca acum 10 ani a girat un coleg care refuza sa-si achite creditele. Din ce am inteles ... (vezi toată discuția)
Fidejusiune CORINA CONSTANTIN CORINA CONSTANTIN Daca in contractul de fidejusiune, sub semnatura privata a fost inserata suma de 5.000 Lei, fiind o fidejusiune determinata si pe langa aceasta suma si alte ... (vezi toată discuția)
Garantul fidejusor si insolventa florindbro florindbro Poate sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: am contractat o linie de credit la o banca pentru firma la care sunt administrator si am garantat imprumutul ... (vezi toată discuția)