Pot contesta aceasta decizie, amenda nefiind chiar mica? Ce sanse am ? Pot scapa de aceasta amenda sau poate fi mai rau?
Acuzatia e de furt calificat, cu toate ca nu am recunoscut-o de la bun inceput, a fost doar o neatentie. Binenteles, politia considera altfel, fara ca macar sa ma audieze, dosarul era aranjat cu grija.
Art. 10 b1 CPP incadrarea faptei. Acel produs nu era ascuns, dar din graba, fara sa-mi dau seama, am trecut. Se considera furt dupa casele de marcat sau iesirea(portile) din incinta?
In contestatie, trebuie sa ma axez mai mult pe faptul ca n-am avut nici intentia si nici scopul insusirii sau/si pe firma de paza care nu mi-a spus nimic si a profitat de increderea pe care o aveam, un loc frecventat des de mine. Multumesc pentru orice sugestie.
Solutia procurorului , poate fi contestata in temeiul art.278 c.pr.pen , in termen de 20 de zile de la data la care ati primit-o , la procurorul ierarhic superior al celui care a emis-o , iar daca acesta din urma , nu se pronunta in termen de 20 zile asupra plangerii dvs , plangerea o formulati la instanta competenta teritorial si material.
Furtul este consumat la mometul ridicarii produsului de pe raft cu intentia de a-l insusi, asadar nu dupa iesirea din incinta, sau pe nu stiu ce portita laturalnica.
Produsul era la vedere, cu toate elementele intacte, de siguranta, identificare, nu ascuns in geanta, sub haine etc. In raspuns scrie ca am trecut de casele de marcat.
Referirea la faptul ca ati trecut de casele de marcaj , se refera la faptul ca nu aveati intentia sa achitati produsul, chiar daca furtul s-a comis de cand v-ati ,manifestat intentia , adica din momentul in care l-ati luat de pe raft , atunci ati avut intentia sa evitati plata lui .
Probabil ca sunteti inregistrata pe camerele de luat vederi , in momentul in care l-ati ascuns sau in momentul cand printr-o modalitate anume l-ati ascuns ca sa il puteti scoate din magazin , fara a-l plati.
Daca nu aveti anumite probleme de sanatate , invocarea "neatenitiei " intr-o astfel de
situatie , cu tot respectul , mi se pare puerila.
Eu cred ca totusi trebuie sa va asumati fapta si sa achitati amenda administrativa dispusa de procuror in baza art.18/1 c.pen , bineinteles daca nu ati formulat plangere impotriva solutiei procurorului , in termenul de 20 de zile prevazut de lege sau aceasta v-a fost respinsa
Art 278 cp
liliana szilagy
Va scriu acest e-mail in speranta ca cineva dintre dumneavoastra ma poate ajuta:
X l-a reclamat pe y la organele de cercetare penala pentru savarsirea ... (vezi toată discuția)