Buna seara,problema mea este un pic mai coplicata .Copilul meu a fost nascut in Italia dar in acest moment se afla in ingrijirea bunicilor din partea tatalui.Eu doresc sa aduc inapoi copilul deoarece lucrez aici de doi ani cu acte in regula si nu imi pot permite sa ma intorc inapoi in Romania.Tatal copilului se afla si el in Italia deasemena dar nu a avut niciodata actele in regula aici.Cineva imi poate spune cum pot proceda pentru a avea incredintarea minorului si a putea aduce inapoi in italia fara sa fie necesar acordul tatalui?mentionez ca tatal minorului are antencedente penale cat s in Romania si Italia si alte state si deasemenea are plangeri scrise la politia italiana din partea mea si a mamei mele pentru ca a fost violent .va rog din tot sufletul am nevoie urgent de un raspun din partea dumneavoastra .
Puteti formula o cerere de incredintare minor la Judecatorie in contradictoriu cu tatal copilului, faceti dovada ca aveti posibilitati materiale si morale pentru a asigura o crestere si educare normala a minorului.
Ar fi indicat sa va angajati un avocat care sa stie cum sa descurce procesul in asa fel incat sa nu va judecati 2 ani...
Fara avocat riscati sa va judecati tot 2 ani daca nu incepeti procesul bine.
Aveti sanse sa obtineti incredintarea minorului si apoi sa nu mai aveti nevoie de acordul tatalui.
Este irelevant faptul ca, minorul s-a nascut in afara casatoriei.
Rapire minor
Florentina_A
Tatal, cetatean italian, a iesit din tara cu minorul in luna iunie 2009, avand incuviintarea mamei printr-o procura. Aceasta a expirat in urma cu un an. Cei ... (vezi toată discuția)