avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de mostenitor

buna unchiul meu are un certificat de mostenitor,dar acum vrea sa lase casa unui nepot si nu poate sa il lase pt ca acum un notar a zis ca nu are cum pentru ca nu detine el toata casa
in certificat scrie:
de pe urma defunctului panait draghici decedat ,au ramas urmatoarele bunuri:a)bunuri mobile nu sunt
b)bunuri imobile-cota de 1/2 parte indivizata din una casa cu constructii anexe si aici urmeaza vecinii
mostenitori mitrea constantin in calitate de fiu cu cota de 1/2
sunt straini de succesiune prin renuntare panait vasilica-sotie+fii 4 la numar(nu asta scrie in act eu am scris doar ce este important
ce sa inteleg eu din asta? va rog astept raspunsuri
Cel mai recent răspuns: cristache paula , utilizator 19:28, 14 Septembrie 2008
actul e facut in 1974 si de atunci mitrea constantin se ocupa de casa a platit impozitele si toate cele ,nu poate sa faca ceva fara sa se ajunga la succesiune avand in vedere ca el s-a ocupat de casa si plus de asta nu toti fratii mai sunt in viata?ce se mai poate face?
va rog sa imi raspundeti sper sa nu va deranjez prea mult ,multumesc mult pentru raspunsuri
cristache paula a scris:

actul e facut in 1974


Actul asta insemnand ce?
Este certificatul de mostenitor dupa bunicul ? Ori e si un act de partaj acolo?

Daca e doar certificatul de mostenitor dupa bunicul atunci trebuie dezbatuta succesiunea si dupa vasilica panait (care a murit cand?)
certificatul de mostenitor e facut in 1974,nu stiu cand a murit panait vasilica,habar nu am ,,a trecut multi ani oricum avand in vedere ca mitrea constantin are 70 de ani aproximativ dar cam asa.incurcate sunt caile legii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate incorect cristache paula cristache paula buna ziua va rog ajuta-ti-ma si pe mine,unchiul meu a primit titlul cu mostenirea de la tatal sau dar el nu apare pe titlu,in schimb cumnata lui apare. -cum ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va expun situația: tatăl meu a murit acum 10 ani. ... Claus17 Claus17 Buna ziua. Va expun situația: Tatăl meu a murit acum 10 ani. El a fost căsătorit a doua oară cu o alta femeie, care trăiește in ziua de azi. Tatăl meu ... (vezi toată discuția)
Succesiune unchi fara copii. de ce nu i-a revenit unchiului nimic din cota parte la care au renuntat cele 2 surori ale matusi? Epuree Epuree Succesiune unchi fara copii. Nu am inteles clar ce a spus unchiul, dar cam presupun ca asa a fost: matusa mea a murit si nu au lasat testament sau alt act, ... (vezi toată discuția)