avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... practica judiciara
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

practica judiciara

Ce presupune mai exact practica judiciara? In cazul in care te hotarasti sa te descurci pe cont propriu, cum se procedeaza in acest caz?
Cel mai recent răspuns: florentza , utilizator 12:37, 4 Octombrie 2011
Practica judiciara este reprezentata de totalitatea hotararilor pronuntate anterior de instantele de judecata.
A doua parte nu am inteles-o.
Ca si avocat stagiar, fara un indrumator doresti sa inveti meserie pe cont propriu. Ce trebuie facut in acest sens? Poate veti spune ca treb studiat f mult, dar de unde se incepe si cu ce se incepe? E vb de etapele prin care se trece a deveni un profesionist, care ar fi acestea si ce presupun ele.
NU puteti deveni avocat stagiar fara indrumator...
o_oana_a a scris:

Ca si avocat stagiar, fara un indrumator doresti sa inveti meserie pe cont propriu. Ce trebuie facut in acest sens? Poate veti spune ca treb studiat f mult, dar de unde se incepe si cu ce se incepe? E vb de etapele prin care se trece a deveni un profesionist, care ar fi acestea si ce presupun ele.

Oficial ai nevoie de indrumator-coordonator de stagiu, cu care sa inchei un contract de colaborare, contract pe care-l vei inregistra la Baroul in care ai fost admisa.
Neoficial - cam depinzi de indrumator. Pe cont propriu esti oricum - un punct de plecare sunt oficiile si clientii pe care ii gasesti. Si mult noroc !
Daca as sti secretul de a gasi clienti - probabil acum as fi un om bogat. Dar nu sunt.X-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiatura consilier juridic sunt consilier juridic stagiar la o firma. aici mai este un consilier juridic care imi este indrumator (deocamdata nu am semnat un act in acest sens, dar am ... (vezi toată discuția)
Incepere stagiatura deya deya in cat timp de la promovarea examenului de admitere in barou trebuie sa incepi stagiatura?? (vezi toată discuția)
Avocat coordonator pentru stagiu Iulian81 Iulian81 Buna ziua! As dori sa stiu in cat timp trebuie sa-mi gasesc avocat colaborator pentru stagiu si daca pot sa am un avocat colaborator inscris la alte barouri de ... (vezi toată discuția)