avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reinnoire, revizuire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reinnoire, revizuire

in cazul unei clauze de revizuire in contract si in cazul unei clauze de reinnoire a contractului, avem de-a face cu noi contracte, sau sunt vechile contracte prelungite? imi este necesa ptr a sti daca in aceste cazuri -revizuire si reinnoire- garantiile din contract se mentin.

:) multumesc
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 13:26, 11 Septembrie 2008
daca sunteti proprietar va avantajeaza, daca nu, nu
B-) Pentru novici revizuirea sau reinoirea contractului poate crea confuzie. Insa im mod evident ca din punct de vedere juridic lucrurile sunt foarte clare. Contractul este guvernat de LEGEA PARTILOR ( lex pacta sunt servanda) astfel incat contractul poate fi modificat oricand cu acordul bilateral al partilor. Bine inteles ca anumite clauze se pot mentine iar altel pot fi desfiintate sau modificate !
clauza revizuire = clauza prin ca partile stabilesc ca anumiti termeni ai contractului se pot modifica in anumite conditii stabilite. Are ca efect dreptul si obligatia corelativa prin care fiecare dintre parti, ori numai una din ele, in functie de contract sa ceara rediscutarea unora dintre clauzele contractuale in conditiile stabilite de parti. Poate, exista in atat in contractele incheiate pe un termen ca si in contractele incheiate pe perioada nedeterminata.
clauza de reinnoire a contractului = clauza prin care partile unui contract pe perioada determinata se angajeaza una fata de alta ca la expirarea termenului pentru care s-a incheiat contractul sa incheie o noua conventie. Are ca efect obligatia de a incheia o noua conventie, obligatie care poate fi pura si simpla sau sub conditie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Principiul "pacta sunt servanda" dreptate dreptate Buna ziua. Sunt studenta in anul I Facultatea de Drept si am niste nelamuriri in ceea ce priveste principiul "pacta sunt servanda". Am incercat sa rezolv ... (vezi toată discuția)
Clauza de hardship luiza2008 luiza2008 Va rog frumos sa ma lamuriti cu o chestiune...la ce se refera mai exact clauza de hardship? Stiu ca este un tip de clauza contractuala utilizata in domeniul ... (vezi toată discuția)
Clauze contracte civile speciale Marius Bote Marius Bote Buna seara. Îmi permit şi eu să supun dezbaterii dragilor mei colegi un subiect interesant şi de actualitate-clauza leonină din cadrul contractelor ... (vezi toată discuția)