avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... scoala care ia banii cu forta
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

scoala care ia banii cu forta

buna dimineata
Am un prieten care merge la liceu la fara frecventa in clasa a XIII-a (ultimul an). Ieri a venit secretara in clasa si a spus ca este obligatoriu sa se achite suma de 1000 ron pentru simularea examenului de bac conform art. 101 alin.3 din legea nr.1/2011. Taxa de scolarizare este de 1300 ron pe an, de ce este obligat sa mai plateasca in plus 1000 de ron daca nu vre-a sa-si de-a bacul? se incalca legea?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 13:28, 4 Octombrie 2011
daca metodologia de organizare a ex. de bacalaureat prevede o taxa pentru simulare sau nu prevede simulare (inca n-o stiu), iar liceul organizeaza pe cheltuiala proprie acest demers, zic ca da, este corect. Este evaluare.
Cel mai indicat este sa vada ce scrie in contractul de studii pe care l-a semnat cu scoala, la ce cheltuieli s-a obligat si care ii sunt drepturile si obligatiile.
Din punctul de vedere al institutiei, atata timp cat taxele sunt admise, elevul trebuie sa respecte angajamentele asumate. Altfel, exista invatamantul de stat, a doua sansa etc. Nu te obliga nimeni sa te inscrii la scoala privata ca apoi sa nu platesti, dar sa ti se elibereze actele de studii.
Daca vrei, Manu, continuam discutia pe privat.
:kissing:
Oricand :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine elibereaza diploma de bacalaureat? mirelas mirelas Buna ziua ! Am si eu o problema la care v-asi ruga sa ma ajutati sa ii gasesc raspunsul .Fratele meu a urmat un liceu particular la sfarsitul ultimului an nu ... (vezi toată discuția)
Diploma de bacalaureat gicu73 gicu73 Sunt la o scoala de asistenţi medicali ,dar pînă în prezent nu am diplomă de bacalaureat deoarece am terminat 12 clase dar nu am obţinut diploma de ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare diploma fica mea a absolvit liceul fara bac iar ... Antik Antik Refuz eliberare diploma Fica mea a absolvit liceul fara bac iar secretara scolii spune ca nu se eliberează diploma ci doar foaie matricol.. Liceul este ... (vezi toată discuția)