avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ABSENTE NEMOTIVATE SERVICIU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ABSENTE NEMOTIVATE SERVICIU

UN ANGAJAT NU S-A MAI PREZENTAT D CVA VREME LA SERV ICIU...ESTE SOFER DISTRIBUITOR C PRESUPUNE SI CHITANTIER SI K POATE SI INCASA BANII P CARE II PRIMESTE....I-AM TRIMIS O NOTIIFICARE PRIN CARE L-AM ANUNTAT SA SE PREZINTE D URGENTA LA SOCIETATE SA LAMURIM SITUATIA DAR PANA IN PREZENT NU A VENIT...IN SEDINTA ad gen a as S-A DISCUTAT D CAZUL LU SI ASOCIATUL MAJORITAR A SPUS SA FAC O PLANGERE PENALA IMPOTRIVA LUI .......NU STIU CUM SE FACE....NU STIU C PASI SA URMEZ.............INDRUMATI-MA
Cel mai recent răspuns: andabej , utilizator 13:16, 11 Septembrie 2008
Care este infractiunea de care se face vinovat salariatul respectiv ? Numai in cazul savarsirii unor fapte penale se poate face plangere penala.

Dvs aveti posibilitatea de a-i desface disciplinar c.i.m., cu respectarea prevederilor din Codul Muncii, precum si cele din CCMN pe anii 2007-2010 referitoare la procedura prealabila cercetarii disciplinare
Eu zic ca insusirea fara drept al chitantierului este o fapta dacu nu penala macar contraventionala, si se poate depune plangere. In cazul in care a incasat bani de la clienti si nu a predat societatii, dupa parerea mea este fapta penala.
Cred ca pasii de urmat ar fi urmatorii ( eu asa asi face ) formulez plangere penala impotriva salariatului care absentand de la serviciu mi-a adus un prejudiciu prin neincasarea de catre societate a platilor de la clienti , atributie de serviciu care se gaseste in fisa postului acestuia , dupa care in aceeasi zi, conform art.52 CM ii suspend contractul de munca pe durata cercetarii penale .Dupa ce ai primit rezolutia procurorului sau hotararea judecatoreasca , in functie de aceasta , daca se face vinovat de vreo infractiune , incepi cercetarea disciplinara asa cum a subliniat si Elis cu respectarea prevederilor CM ai CCMN / .07-10
Eu fac asa. Initiez cerecetarea disciplinara. Faptul ca lipseste nemotivat in mod repetat si ca nu a predat chitantierul este destul sa ii desfac contractul de munca disciplinar. Daca nu se prezinta la Comisia disciplinara si nu intervin alte elemente, incep sa strang documente pentru initierea plangerii penale. Verific clientii pe care trebuia sa ii viziteze, eventual cei care apar cu debite in perioada aceasta desi, de obicei, sunt buni platnici. Daca gasesc macar un client care a platit in perioada aceasta angajatului respectiv, solicit copie dupa chitanta. Pe baza ei pot face plangere pentru delapidare (spre ex.) Daca se dovedeste ca nu a facut nici o incasare pe chitantierul respectiv, poti sa faci plangere prealabila pentru abuz de incredere. Dar, atentie, aceasta se face in max 2 luni de la constatarea faptei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara vreau_sa_stiu vreau_sa_stiu daca am trimis prin posta convocarea pentru cercetarea disciplinara dar angajatul in cauza tot vine la lucru.....nu se suspenda contractul pe perioada ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca despagubire ioanvasiliu ioanvasiliu Buna ziua, In cursul anului 2008 am lucrat ca agent vanzari pentru o soc. comerciala. In luna iulie 2008, am fost chemat la sediul societatii unde am semnat ... (vezi toată discuția)
Neglijenta in serviciu cristak cristak buna ziua...am si eu o intrebare....lucrez la o societate comerciala si din cauza mea sa produs o paguba in societate de 40000 lei....intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)