avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... concediu medical cod 03
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

concediu medical cod 03

Buna ziua,
Doresc sa va solicit ajutorul intr-o problema:
Avem un salariat care are CIM si la un alt angajator. In timp ce lucra la acest angajator a suferit un accident si a fost internat. Noua ne-a solicitat adeverinta medicala cu plata contributiilor si zilele de cm, informindu-ne, de asemenea, ca se afla in concediu medical, la recuperare ( spunea el ). La randul nostru, am raporta concediul medical la Casa de Sanatate, precizind ca salariatul nu are inca cerificat medical.
Precizez ca acest certificat medical este din 21 sept pina in 30 sept , cind a si fost eliberat.
Intrebarile mele sunt urmatoarele: care dintre angajatori plateste indemnizatia pt incapacitate temp, cum sa il pontam in aceasta perioada?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: mmarianne , utilizator 15:09, 4 Octombrie 2011
Inteleg ca accidentul a fost de munca, in timpul de lucru la celalalt angajator ?
Daca da, va pot raspunde d.p.d.v ssm.
Daca lucratorul are CIM si la dvs. si in partea cealalta, ( cu timp partial presupun) acc. de munca cade in sarcina angajatorului la care s-a produs evenimentul
Asta presupune: raportarea acc. la ITM, cercetarea acc., intocmirea FIAM, depunerea la casa de asigurari care va dispune plata CM. Asta daca angaj. a platit asig. de acc. de munca!!
Nu am inteles de ce a cerut la dvs. documente, si va ocupati de caz, daca are CIM (in regula ) dincolo!
Nici eu nu am inteles. In momentul in care a solicitat adeverinta medicala nu a specificat decit ca e internat la Spitalul de Recuperare. Problema e ca noi o sa il pontam in aceasta perioada in concediu medical.... care nu stim cum va fi platit.
Intr-adevar, accidentul a fost raportat de celalalt angajator
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de accident de munca,beneficiez de concediu medical la cat timp de la angajare,in cazul unui accident basil71 basil71 am avut un accident de munca care a necesitat internarea mea in spital.eram angajat la firma de 18 zile lucratoare.specific ca am lucrat la o firma care se ... (vezi toată discuția)
Accident pe drum catre casa de la servici pup_me pup_me Buna, am avut un accident chiar in fata blocului cu masina dupa ce am iesit de la servici. Nu au fost victime eu m-am lovit la cap si la picior atat,desi nu ... (vezi toată discuția)
Cm cod 03 accident de munca buiavasi buiavasi Buna dimineata! As dori sa ma lamuriti si pe mine cu privire la urmatoarea situatie: in urma unui accident de munca salariatului in cauza i s-a eliberat ... (vezi toată discuția)